Ziua porţilor deschise la parcurile eoliene

În data de 12 septembrie, RWEA organizează  cea de-a treia ediţie a evenimentului WIND OPEN DAY – Ziua porţilor deschise la parcurile eoliene, ce va avea loc în cel mai mare parc eolian onshore din Europa, CEZ (Fântânele- Cogealac),

 Ediţia de anul acesta este dedicată Centrului de Formare Profesională pentru Energie Regenerabilă şi Distribuţie de Electricitate – un program de reconversie profesională pentru mineri, proiect elaborat de RWEA cu sprijinul Ministerului Energiei, UPET, Renewable Energy School of Skills (RESS) si CEZ.

Vor participa reprezentanţi ai Ministerului Energiei, UPET, mineri din Valea Jiului, ONG-uri – Greenpeace, Bankwatch, Planeta Petrila, Green Initiative, SIER.

În programul zilei vor avea loc workshopuri și dezbateri la firul ierbii, printre turbinele eoliene, întrebări și răspunsuri despre marile teme ale momentului : soluții pentru stoparea schimbărilor climatice, tranziția energetică și importanța formării profesionale în domeniul energiei regenerabile.

Participanții vor avea ocazia să viziteze turbinele și la înălțime, vor asista la o demonstrație de salvare spectaculoasă efectuată de tehnicienii RESS pe turbină, apoi vor socializa la un picnic, iar cei inspirați vor câștiga premii la concursul „Best Photo WOD3’’. DJ Adrian Saguna, Corso, Bazz Burger și Photo Booth vor face atmosfera și mai placută și experiența de la WOD 3 de neuitat. Evenimentul va fi alimentat cu energie verde și multă voie bună! u

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )