Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice a fost marcată în 48 de țări de pe 6 continente

A doua ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, sărbătorită pe 14 octombrie 2019, a fost un mare succes! WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, a anunțat, astăzi 7 noiembrie, că, la această ediție, au participat 112 organizații, adică de două ori mai multe decât anul trecut.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice a fost marcată în 48 de țări de pe 6 continente, pentru a promova importanța gestionării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, Asociația Română pentru Reciclare RoRec și operatorii locali parteneri au organizat acțiuni de informare și de colectare a deșeurilor electrice în 18 orașe din România.

Patrula de Reciclare s-a alăturat acestui demers. Peste 30 de scoli din țară au participat, prin ateliere creative și activități de încurajare a reciclării și gesturilor responsabile față de natură. În București, 15 școli și-au deschis porțile și și-au mobilizat comunitățile la colectarea selectivă a deșeurilor electrice.  La fiecare dintre campaniile menționate s-au strâns, în medie, 20.000 kg de deșeuri electrice/acțiune.

Astfel, România s-a alăturat unei mișcări globale care încurajează consumatorii și companiile să se debaraseze în mod corect de deșeurile electrice.

Organizația ONU The International Telecommunication Union, a devenit, pentru prima dată, partenerul acestei campanii, iar implicarea sa a contribuit la transmiterea mesajului către un public cât mai larg. WEEE Forum a demarat deja pregătirile pentru următoarea ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice din 2020, cu un obiectiv ambițios de a depăși realizările de până acum.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )