Viorica Dăncilă la Constanța: “Decât înalt ca bradul și leneș, mai bine o mică buturugă care răstoarnă carul mare”

Astăzi, Viorica Dăncilă, președintele PDS și candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, a fost prezentă la Constanța. Aici unde a avut trei întâlniri electorale cu membri și simpatizanții partidului.

Prima, cu cetățenii din zona de Nord a județului, s-a desfășurat pe terenul de sport din comuna Ciobanu. Au participat social democrați precum și locuitori din  Ciobanu, Hârșova, Saraiu, Gârliciu, Horia, Ghindărești, Topalu, Crucea, Vulturu, Seimeni, Siliștea, Pantelimon si Grădina.

Cea de doua a avut loc pe stadionul din orașul Murfatlar. Aici, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu cetățenii din zona Centrală a județului, respectiv cu cei din Murfatlar, Medgidia, Ovidiu, Valu lui Traian, Poarta Albă, Ciocârlia, Bărăganu, Castelu, Deleni, Adamclisi, Mereni și Peștera.

Ultima întâlnire s-a desfășurat , pe seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Constanța. Candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale s-a întâlnit cu alegătorii din municipiul reședință de județ și cu cei din zona de Sud a județului . Au fost prezenți cetățeni din Constanța, Mangalia, Năvodari, Eforie, Techirghiol, Agigea, Cumpăna, Limanu si Tuzla.

În 20 de luni, Dăncilă a făcut multe lucruri bune. În 5 ani, Iohannis nu are ce să spună că a făcut

În toate întâlnirile, Viorica Dăncilă a dat mâna și i-a îmbrățișat pe cei prezenți, acceptând chiar să facă câte un selfie cu toate personale care au dorit acest lucru.

Alături de ea, de la nivelul conducerii central a PSD au fost prezenți președintele executiv Mihai Fifor și secretarul general Eugen Teodorovici.

Gazde le-au fost primarii social democrați din județ, parlamentarii partidului , consilieri locali sau județeni, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău precum și președintele Organizație județene a PSD, Felix Stroe.

Președintele CJC le-a spus celor prezenți că “Viorica Dăncilă trebuie să câștige alegerile prezidențiale din această toamnă încă din primul tur, din 10 noiembrie. “ Marius Horia Țuțuianu a explicat, apoi,  de ce trebuie să se întâmple acest lucru: “ guvernul Dăncilă a sprijinit județul Constanța constant, fiind aprobate zeci de proiecte finanțate cu sute de milioane de euro”.

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a evidențiat faptul că “în 20 de luni, Viorica Dăncilă făcut pentru România atâtea lucruri bune” în comparație cu președintele Iohannis care nu poate să spună ce a făcut în 5 ani de zile pentru țară”. Felix Stroe a făcut referire și la faptul că președintele Iohannis refuză o confruntare direct cu premierul demis dat asigurări că, la nivelul județului Constanța, candidatul PSD va obține 120.000 de voturi la alegerile prezidențiale . “Nu vrea pentru că nu are ce să spună. A semănat ură și dezbinare”, a precizat liderul PSD Constanța.

Noi am construit, alții s-au chinuit să dărâme

În toate cele trei întâlniri cu cetățenii din județul Constanța, Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, a punctat faptul că fiecare politician ar trebui să se afle în mijlocul oamenilor, să afle care sunt problemele acestora.

„Aș vrea să văd că fiecare politician ascultă vocea dumneavoastră, că vede ce probleme aveți, că vede care este drumul pe care dumneavoastră vreți să mergeți. Dumneavoastră aveți nevoie de atenție și sprijin în fiecare zi, nu din cinci în cinci ani, când vin alegerile. Trebuie să discutăm cu femeile, cu copiii, cu pensionarii, cu bugetarii, cu cei din mediul privat, dar prea puțin fac acest lucru. Este mai ușor să dezbini ca să conduci o țară, este mai ușor să jignești decât să vii cu cuvinte frumoase, este mai ușor să critici decât să construiești. Aceste lucruri trebuie să înceteze în România. În acest un an și opt luni în care am muncit la Palatul Victoria am ajutat comunitățile locale atât cât am putut. Noi am construit, alții s-au chinuit să dărâme. Nu au reușit în totalitate. Nu am spus că a fost un guvern perfect, dar a fost un guvern eficient. “, a subliniat Viorica Dăncilă.

Au dat un guvern jos şi ce au pus în loc? Nimic!

Președintele PSD a atenționat asupra faptului că pentru noul guvern care va veni cetățenii sunt niște simple cifre, iar din acest motiv social democrații nu îl vor gira.

“Vedem ce s-a întâmplat: șase bărbați, zic ei importanți, au dat un guvern jos și ce au pus în loc? Nimic! Vă întreb: știm ce ne așteaptă de a doua zi când va veni un nou guvern? Nu știm dacă vor binele pentru români. Dumneavoastră, toți cei de aici, unde sunteți în planurile lor? Unde sunteți în programul lor de guvernare? Dumneavoastră nu contați pentru ei. Sunteți simple cifre pentru ei. Ei nu înțeleg că în spatele cifrelor sunt oameni care au speranțe, au așteptări, oameni care se gândesc la familia lor, oameni care vor să trăiască mai bine în țara lor. Nu au de unde să înțeleagă aceste lucruri pentru că nu iubesc oamenii și nu ne respectă. De aceea, PSD nu va merge la votul pentru noul guvern. Nu putem să girăm un guvern atâta timp cât nu semnează că nu vor tăia pensii și salarii, că vor duce mai departe proiectele pentru România. “,a menționat candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale .

Premierul demis a menționat că guvernarea social democrată nu a greșit niciodată în măsurile pe care le-a luat pentru oameni, acest aspect fiind cel mai important

“Poate nu am fost un guvern perfect, poate am făcut și greșeli. A greși e omenesc, nu suntem roboți, așa cum ne-au obișnuit alții, dar nu am greșit niciodată în măsurile pe care le-am luat pentru oameni și cred că acest lucru este important. (…) Îmi doresc ca domnul președinte să spună ce a făcut în cei cinci ani de zile în care a fost președinte și eu să spun ce am făcut în acest an și opt luni în care am fost premier, pentru că fiecare dintre noi trebuie să vorbim despre ceea ce am făcut pentru oameni”, a subliniat Viorica Dăncilă .

În privința comparație dintre propria-i persoană și Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a punctat , fiind aplaudată de cei prezenți: Decât înalt ca bradul și leneș, mai bine o mică buturugă care răstoarnă carul mare”.

Tot ce a făcut președintele a arătat că, de fapt, urăște românii

Candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale a menționat că în timpul guvernării sale au fost luate decizii pentru oameni, dorindu-și ca și președintele să fi făcut același lucru. În opinia Vioricăi Dăncilă, din nefericire, Klaus Iohannis a venit, de fiecare dată, cu critici și cu îndemn la ură și dezbinare

“Atâta timp cât am fost premierul României și cât sunt premier interimar, am luat decizii pentru toți oamenii, și pentru cei care m-au iubit, și pentru cei care m-au urât, și pentru cei care m-au apreciat, și pentru cei care m-au jignit, și pentru cei cărora nu le-a plăcut acest Guvern, și pentru cei care au beneficiat de măsurile luate, pentru că un om într-o funcție înaltă trebuie să reprezinte toți românii și trebuie să ia decizii pentru toți românii.

Mi-aș fi dorit ca acest lucru să-l văd și din partea președintelui României, să văd un președinte – care este și președintele meu, și președintele dumneavoastră – care să ne reprezinte pe toți, care să vină între oameni, să dea dovadă de solidaritate cu oamenii, să fie sensibil la problemele oamenilor, să vină și să creeze consens la nivelul instituțiilor statului, să aibă aceeași opinie cu Guvernul României, cu Parlamentul României pe obiective importante pentru țară, dar am văzut un candidat permanent, un om care a avut ca principal obiectiv să atace Guvernul și PSD. (…)

Eu cred că tot ce a făcut președintele a arătat că, de fapt, urăște românii, a arătat că nu este capabil să ne reprezinte pe toți, a arătat că nu este un om care să îi înțeleagă pe români. A ieșit din când în când la microfonul Administrației Prezidențiale fără a adresa un cuvânt frumos pentru români, să vedem un sentiment din partea președintelui. A venit de fiecare dată cu critici și cu îndemn la ură și dezbinare. Nu vrem ca România să mai aibă acest președinte!”, le-a spus Dăncilă constănțenilor prezenți la Casa de Cultură a Sindicatelor .

Cu Felix, cu Horia, cu Decebal, cu Mariana să aducem PSD la ceea ce a fost odată 

“Sunt prima femeie premier. Nu am fost un premier perfect, dar am mulțumirea că am fost un premier eficient care a muncit foarte mult, care nu a avut week-end, care nu a avut vacanță. Am fost prima femeie care a condus președinția rotativă a Consiliului UE și am fost apreciată de toate statele membre, până și de președintele SUA, iar acest lucru a contribuit la imaginea țării noastre pe plan extern. Sunt prima femeie președinte a PSD și vreau ca împreună cu toți social-democrații de aici, de la Constanța, împreună cu Felix, cu Horia, cu Decebal, împreună cu Mariana și cu toți colegii mei să aducem PSD la ceea ce a fost odată, cel mai puternic și mai mare partid din România. Sunt convinsă că atât dumneavoastră, cât și cei de-acasă, românii din toate colțurile țării, românii care iubesc această țară, cărora le pasă de ziua de mâine, cei care vor ca această țară să aibă un viitor mai bun, cei care au inimă de român, cei care își doresc ca după 30 de ani să nu mai avem experimente și să construim împreună, toți românii laolaltă, vor vota pentru a avea pentru prima dată un președinte femeie al României!”, declarat Viorica Dăncilă.

(Material electoral realizat la comanda Partidului Social Democrat)

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )