Victoria lui Vrabie în lupta cu “cei 13 trădători ai intereselor municipiului Medgidia”

Consilierii locali  nu se pot juca la nesfârșit cu destinele urbei

Astăzi, prefectul Constanței a remis primăriei Medgidia actul care consfințește victoria lui Valentin Vrabie în lupta continuă cu majoritatea din  Consiliul Local Municipal, cea care , în permanență, s-a opus inițiativelor primarului. În fapt, din rațiuni politice și nu numai, s-au opus intereselor cetățenilor din Medgidia.  Concret,  prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea ilegală nr. 66/24.05.2018 referitoare la punerea la dispoziția SC RAJA SA a unor terenuri aflate pe raza teritorială a unității administrative.    Această hotărâre de “dare în folosință a terenului public al municipiului Medgidia , în vederea construirii și punerii în funcțiune a Sistemului Regional de alimentare cu apă Constanța( Reabilitate  sursă Medgidia. Aducțiune Medgidia- Gospodăria de apă Constanța Sud) în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare  a infrastructurii de apă și apă uzată în operare a SC RAJA AS , în perioada 2014- 2020 a fost atacată în contencios  administrative.”, se arată în decizia remisă de prefectură.  Urmarea? “În temeiul art.3, alin.3 din Legea 544/2004, a contenciosului administrativ, actul administrativ, menționat mai sus, este suspendat de drept”, așa   după cum menționează, sub semnătură prefectul Dumitru Jeacă.

“Astăzi avem prima dovadă clară că cei 13 trădători ai intereselor municipiului Medgidia, consilierii locali, nu se pot juca la nesfârșit cu destinele acestui oraș.

Prefectul județului Constanța a atacat în contencios administrativ hotărârea ilegală nr. 66/24.05.2018 referitoare la punerea la dispoziția SC RAJA SA a unor terenuri aflate pe raza teritorială a unității administrative. Această hotărâre a fost adoptată cu încălcarea legii, având în vedere faptul că nu a avut nici raport de specialitate, nici avizul de legalitate al secretarului municipiului Medgidia.

Pe parcursul acestui mandat, atunci când interesele personale sau cele de grup au primat, consilierii locali au uitat de respectarea legii și au adoptat 4 hotărâri de consiliu ilegale. Au fost probabil loviți de amnezie uitând că principala obligație pe care o presupune funcția de consilier local este aceea de a acționa în interesul și în beneficiul comunității care te-a votat.

În lupta mea de a transforma Medgidia, de la începutul acestui mandat am inițiat 381 de hotărâri care au avut atât rapoarte de specialitate cât și avizul de legalitate al secretarului municipal. Atât timp cât singurul meu interes este dezvoltarea acestui municipiu și crearea unor condiții decente pentru întreaga comunitate, voi depune și în continuare toate eforturile necesare depășirii tuturor problemelor apărute!”, a precizat Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia.

Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )