Victoria liberalismului de coteț: Huțucă urlă la lună, cățelandri latră a pagubă!

Câinele care latră la lună prevestește o calamitate naturală, cutremur sau inundații.- din folclorul mioritic

Pare-se că PNL Constanța se pregătește de un cutremur de 8,2 pe scară ierarhică. Pare-se că peste PNL Constanța vor veni inundațiile electorale. Pare-se că asupra PNL Constanța se vor abate toate calamitățile prezidențiale, locale, parlamentare. Și, colac peste pupăză penelistă,  pare-se că Bogdan Huțucă, parlamentar de “renume” și lider așijderea, a turbat. Politic. Drept urmare urlă la lună.

Ca și cum ar prevesti toate acestea. O ști ceva ipochimenul și nu vrea să spună. Preferă să mârâie. Mai abitir ca un dulău căruia i s-a șterpelit osul din față. Mai pe românește spus, căci încă n-am învățat câineasca liberală, i-au fost ronțăite procentele din castronul europarlamentarelor. Și-a pus ogarii din filială să le miroasă urma! A asmuțit buldogii de prin CJC. Poate, poate, le înfașcă și le aduc înapoi. Dar cine să facă asta, când cotarlele de aici sunt specializate, cu mici excepții, în schelălăieli ? Le-a scos lesele (bătute cu Swarovski) pudelelor din CLM. Poate, poate, amușină ceva. Dar cum să adulmeci cu atâta botox prin buze, pomeți și alte trasături canine?

Într-un final, a venit un prim-pechinez și l-a lămurit. O parte i-au fost șutite, de sub nas, de useriști, iar cealaltă s-a întors la pesediști. Și cum nu prea i-a dat … blana să se repeadă la jugulară useristă ( căci, de, sunt pe aceeași zgardă de dreapta) s-a repezit la gâtul social democraților.

Cu canini tociți, însă, de atâta molfăilă parlamentară a nimerit coada! Propria coadă. În jurul căreia se învârte. Amețit fiind de atâta învârteală, hămăie aberații. Precum cea conform căreia preșdintele CJC,   Horia Țuțuianu, “pur și simplu nu a găsit niciun primar pesedist pe care să îl scoată în față” și, datorită acestui fapt, “pesediștii de la județ bat toba cu munca primarilor PNL”.

Iartă-l dumnezeule câinesc, dar chiar nu știe ce latră. Și nici nu ar avea cum, în condițiile în care haita liberală nu este capabilă să înțeleagă un mesaj de bun simț politic. Ca să nu mai spunem că potăile nu sunt capabile să priceapă că administația publică județeană nu face pe interese de partid , ci pe cele ale comunităților. Sincer, ne întrebăm dacă nu cumva dulăul din fruntea PNL Constanța dorește ca primarii liberalii să ajungă maidanezi. Adică să nu primescă nici un ajutor de la CJC și, pe cale de consecință, să nu facă ceva pentru comunitățile lor. Așa cum s-a întâmplat cu primarul din Valu lui Traian. În cazul căruia, cei care s-au opus alocării unei sume de bani de la Consiliul Județean Constanța au fost…liberalii. Asmuțiți de Bogdan Huțucă. “Curajosul” care, în loc să dea un răspuns bărbătesc scrisorii deschise trimise de Florin Mitroi pe acest subiect, s-a ascuns pe sub vreo masă din sediul partidului, precum un cățeluș pitit lângă piciorul acesteia pentru că a făcut vreo boacănă.

“Vânosul” care, cică, ar avea cu ce și cu cine, fără a-și răspunde la o întrebare elementară : de ce?

“Elegantul” care constată, mârlănește precum o javră ( sinonim al cuvântului câine, conform dexonline),   că o femeie – Viorica Dăncilă-  se agață de clanța guvernului, dar nu observă că Sică Mandolină se atârnă cu dinții de cobzar politic de o funcție – premier al Românie- pentru care îl recomandă…vocea și talentul. De dansator “grațios” de manele, eventual!

“Corectul” care vorbește despre realizările primarilor din Techirghiol, Ovidiu sau Eforie , dar nu scoate un sunet despre faptul că toți trei, într-o formă sau alta, au recunoscut ajutorul dat de președintele CJC.

Ce se întâmplă în și cu organizația PNL Constanța când liderul ei latră la lună? Cui îi mai pasă? Eventual cățelandrilor care latră a pagubă, după ce au fost mințiți că vor fi candidați pentru te miri ce funcții, ca acum să constate că nu sunt siguri nici măcar de vreun loc eligibil pe vreo listă. Sau, poate, liberalilor pur sânge (câți or mai fi și ei după ce i-a ușuit Huțucă) cei care nu înțeleg ce se mai pune la cale în filială. Ori peneliștilor de bună credință, nedumiriți de faptul că filiala nu scoate, la vedere , candidații pentru funcțiile de primar și președinte al CJC. Și, nu în ultimul rând, membrilor de partid cărora le sunt ascunse rezultatele sondajelor de opinie, stare de fapt care îi demoralizează, așa cum se întâmplă și pentru că Huțucă&Company și-au impus cățelușii, dând la o parte oameni de valoare și de notorietate pozitivă.

Și uite așa, s-a instaurat, la Constanța, victoria liberalismului de coteț! Cel din care, din când în când, scoate capul Huțucă să mai latre la lună. Nu înaite de a se scuipa, singurel, de deochi! Pentru că este, încă, lider al liberalilor de la mal de mare…

Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )