Unde sunt Huțucii moraliști? Ce era penal pentru Constantinescu, este legal pentru primarii PNL?

Primăria Cernavodă a fost călcată de Curtea de Conturi. Urmarea ? Instituția a cheltuit, ilegal. 11.730.774 de lei. Suma s-a “scurs”, preț de 4 ani către o asociație sportivă. Asociația Axiopolis Sport Cernavodă este fondată de Consiliul Local Cernavodă și de două…persoane fizice. Și uite așa, din 2016 până în 2019, din visteria primăriei condusă de PNL-istul Liviu Negoiță au “plecat” către buzunarul Asociație Axiopolis milioanele menționate mai sus.

În data de 2 octombrie 2019, Curtea de Conturi a scris negru pe alb, în decizia 32, că „plățile sunt nelegale”.

În data de 11 octombrie, site-ul ordinea.ro, sub semnătura lui Adrian Cârlescu, face publică această situație.

În data de 20 octombrie, site-ul constanța 100%, sub semnătura lui Cristian Hagi, publică un comunicat al lui Robert Eusebiu Spârcaci, locuitor din Cernavodă care, la alegerile din 2020, vrea să fie consilier. Spârcaci face și el vorbire despre cei 11.730.744 le, sumă plătită nelegal de primăria Cernavodă pentru finanțarea unor acțiuni sportive. “În același timp părinții copiilor de la C.S Axiopolis Sport Cernavodă, secția de handbal și nu numai, cheltuie din surse proprii sume importante de bani pentru deplasarea acestora în cantonament. De când a început campionatul, părinții și copiii au plătit toate cheltuielile, la fel și la volei și la alte secții.”, susține Robert Eusebiu Spârcaci.

Dacă vă imaginați, fie și o secundă, că PNL Constanța a avut măcar o tresărire legată de făcăturile primarului Negoiță, vă înșelați. Dacă ați sperat, fie și un minut, că liberalii de la mal de mare au luat atitudine față de plățile nelegale practicate în primăria păstorită de un penelist, veți fi dezamăgiți.

PNL Constanța a tăcut precum mortul din păpușoi. De parcă nu ar avea idee ce însemnă cele puse la cale cu binecuvântarea primarului liberal din Cernavodă. De parcă nu au aflat că, pentru fapte similare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat, procurorii DNA acuzându-l de încălcarea Legii 350/2005. Adică aceeași lege despre care se precizează, în decizia 32 a Curții de Conturi, că a fost încălcată în primăria condusă de un primar penelist.

Astăzi. 21 octombrie așteptăm, totuși, ca huțucii moraliști să înfiereze cu avânt și elan penelist nefăcutele lui Liviu Negoiță. Dacă nu o fac, trebuie să înțelegem că ce era penal pentru Constantinescu, este legal pentru primarii PNL?

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )