Țuțuianu și ai lui au băut, au dansat și s-au filmat! De ce trebuia discreditat Bajdechi ?

Ieri, spațiul public local a fost marcat de un eveniment pus la cale de Asociația Elevilor din Constanța.  Concret, câțiva reprezentanți ai Asociației au protestat împotriva conducerii Consiliul Județean Constanța, acuzată că nu subvenționează, cu 50%,  transportul județean pentru toți elevii. Mai mult decât atât, reprezentanții AEC au anunțat că vor face plângere penală împotriva conducerii  Consiliului. Răspunsul CJC nu a întârziat să apară, Președintele Horia Țuțuianu a remis un comunicat de presă în care își expune motivele pentru care nu a marșat la cererea Asociație Elevilor din Constanța. Am relatat , obiectiv, acțiunile ambelor părți, crezând că, pe acest subiect, s-a zis și făcut tot.

Nimic mai fals! Și asta pentru că tot ieri, așa ca o sfântă coincidență, pe mail-urile redacțiilor a fost trimis un filmuleț. Teoretic, adresa de la care a fost trimis era a Asociației Elevilor Constanța. Practic, ținând cont de lista destinatarilor, părea, mai degrabă, trimisă de o instituție. O instituție care avea o bază de date, din care nici măcar nu ștersese ziariștii care nu mai sunt, de ceva timp, în presă. Filmulețul îl prezenta pe Alexandru Bajdechi, fondator și fost președinte al…Asociație Elevilor Constanța, într-o postură  mai degajată. În fapt, fără a fi prea grațios, Bajdechi dansa la o petrecere, făcând , uneori, niște gesturi cel puțin haioase, dar și cu oarecare tentă de vulgaritate. Nimic extraordinar de altfel, dacă pe filmuleț nu erau titrate două propoziții : BAJDECHI LUPTĂ PENTRU TINERI!! VĂ REPREZINTĂ???  

De aici, până la legătura dintre această mizerie filmată și protestul elevilor, în sensul părții adverse, adică reprezentanții Consiliul Județean Constanța, nu a fost foarte mult. A fost, chiar puțin. Atât de puțin încât repejor am aflat încă o data, dacă mai era cazul, josnicia la care sunt capabili să ajungă unii ipochimeni pentru a putea să își denigreze adversari.

Pentru a lămuri pe deplin “misterul”, trebuie precizat, de la bun început că filmarea cu pricina dansului pe acorduri macedonești, a fost făcută în anul 2017 , la Școala de vară a …Tineretului Social Democrat! Acolo unde, Bajdechi a fost invitat, alături de alți reprezentanți ai societății civile pentru a le vorbi tinerilor pesediști. Tuturor le-a fost chiar asigurată cazarea, la hotel Doina din Neptun,  pe parcursul celor trei zile cât a durat evenimentul. Pentru a fi și mai clari, filmulețul a fost făcut în ultima zi a întâlnirii TSD-iste. De precizat că atunci, pesediștii erau chiar tulburați pentru că, exact în aceiași zi, Sorin Grindeanu se baricadase în Palatul Victoria, iar în Monitorul Oficial se publicase că Victor Ponta, demisionat din PSD,  era noul Secretar General al Guvernului. Dau aceste amănunte, pentru că unii  dintre cei prezenți la sesiuni și cuvântări, miniștri, parlamentari, măriri ale partidului, care trebuiau să fie prezenți la paranghelia cu pricina filmării, au luat, rapid, calea Bucureștiului. Din acest motiv , Liviu Dragnea, anunțat ca prezent la petrecere, nu a mai ajuns. Unii au rămas, cum ar fi, spre exemplu, Răzvan Cuc, pe atunci ministru  la Transporturi.

Cuc a participat  și la petrecerea de final, aranjată la o terasă din zona Steaguri. Proprietarul terasei cu pricina petrecerii TSD-iste este Cătălin Caracostea. Adică  un foarte apropiat prieten al lui …Horia Țuțuianu , președintele Consiliului Județean Constanța. Prezent și el la paranghelia cu pricina dansului lui Bajdechi. Mai mult decât atât , Țutuianu ca și Nicu Roșu, președintele TSD Constanța, ca și Gabriel Petrea, președintele TSD la nivel national, ca și Bajdechi, ca și mulți alți , au rămas la petrecere și după miezul nopții. Ce au făcut, toți? Au băut, de la bere până la whiskey. Au dansat, pe toate acordurile, de la manele, la macedonești. Unii mai grațioși, alți mai bolovănoși. Altfel spus, s-au distrat. Acum care pe care s–au filmat, mi-este greu să spun. Dar, în mod cert, filmulețul cu dansul fostului președinte al Asociației Elevilor a fost făcut pe filieră pesedistă. Și a fost folosit…PSD-ist !

Nu spun că ce s-a întâmplat acolo este ilegal, chiar dacă și acum se întreabă unii cine a plătit tot ce s-a  consumat la paranghelie și, mai ales, cât o fi intrat în buzunarul prietenului lui Țuțuianu. Nu susțin că cineva s-a făcut mangă, exceptându-l, poate, pe șoferul lui Țuțuianu, cel pe care se umflaseră mușchi . Și, nici măcar  nu pretind  ca la o petrecere, politicieni să fie iconițe de pus la închinat, dar să-ți  filmezi conmeseni, alături de care ai băut și ai dansat,  și apoi să faci publică filmarea este totuși prea mult !

Și când te gândești că toți cei rămași pe terasă după miezul nopții au plecat , spre dimineață, pe unde au apucat și… cu cine au apucat, într-o evidentă stare de euforie bahică, ce să mai spui!  Eventual că josnicia supraviețuiește și după  bere, și după whiskey. Indiferent de cantitatea consumată…

PS.

Nu susțin aici că filmulețul a fost făcut sau postat de Horia Țuțuianu, dar nici nu cred în coincidențe. Așa cum nu cred că a fost trimis presei locale de Asociația Elevilor din Constanța. Și nici nu ar trebui să se mai acrediteze această idee. Nu de altceva, dar este prea grosolană manipularea…

PS 1. De ce trebuia discreditat Bajdechi, dacă nu mai este președinte și mai mult decât atât, nici măcar nu mai locuiește în Constanța? Simplu!  Nu și-a abandonat Asociația, pe care o ajută ori de câte ori i se cere sprijinul și este…avocat. Adică știe cum și pe ce bază se face o plângere penală!   

Măriuca Androne

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )