Talmeș balmeș ca la nașu’ PNL-ist, fost USL-ist și…PRIM.

De ceva timp, prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, ține, cu orice preț să iasă în față, mai abitir ca Pediculus humanus humanus (mai pe românește, păduchele) în frunte.

În ce măsură îi și iese, doar constănțenii se pot pronunța, în condițiile în care panseurile lui facebook-iste sunt pline de acuzații , în fapt un fel de talmeș balmeș ca la nașu, dar lipsite de soluții. Cea prin care își sfătuiește adversarii politici să nu mai candideze, fiind, cel puțin o glumiță, ca să nu-i spunem direct o prostie politică. Păi cum să le induci, PRIM-ule, potențialilor candidați la primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța  idea unei retrageri din cursa pentru aceste două funcții, când chiar tu ai apetențe pentru ele? Ți-e frică de ei, sau, pur și simplu, ești adeptul candidatului unic. Bourceanu, eventual, pre nume liberal!

Concret, mai sus numitul a postat, din străfundul gândirii peneliste, iluminată doar de procentele obținute la europarlamentare, o cugetare. Nici măcar de actualitate sau cu ceva sclipiri de genialitate …politică .

“În timp ce alte orașe din România se laudă cu proiecte de dezvoltare, retehnologizare, se întrec în absorbția de fonduri europene și au o viață culturală efervescentă, Constanța a rămas blocată într-o buclă temporală de dosare penale, corupție, o serie lungă de incompatibilități, un nivel de viață scăzut și lipsa acută a evenimentelor culturale de calitate. Decebal Făgădău, primarul Constanței, urmărit penal pentru, conform Direcției Naționale Anticorupție, “complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție”. Horia Marius Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean Constanța, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate pentru că în perioada mandatului 2012-2016 întrucât ar fi exercitat simultan funcția de consilier județean și pe cea de președinte al CA al SC Neptun Olimp S.A., realizând venituri de natură salarială de la societatea comercială. Vorbim despre cei mai importanți oameni ai acestui județ, cei care ar fi trebuit să demonstreze prin ceea ce fac că au meritat votul de încredere dat de o parte din cetățeni. Dar se pare că “educația” primită de la predecesorii lor, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a dat roade. Sunt demni urmași ai clanului care a prăduit Constanța peste un deceniu. Eu sper doar că Țuțuianu și Făgădău să mai aibă o urmă de decență și să se gândească foarte bine dacă mai au curajul să ceară votul constănțenilor anul viitor. Constănțenii nu uită și nu iartă, domnilor! #septimiu”

În Consilii de Administrație  cu sprijinul PSD

Ce omite să precizeze PRIM-ul penelist de la mal de mare este faptul că a fost părtaș la  bucla temporală despre care face vorbire, relațiile dintre PNL și PSD fiind de notorietate în Constanța. Sau, poate, vrea să inducă ideea că el a fost iconiță de pus la închinat, în timp ce toți ceilalți, fie pesediști, fie liberali erau niște drăcușori. Cu coarne roșii sau galbene și cu ale lor codițe băgate prin te miri de instituții, grupări de interese transpartinice. Acolo unde, nu de puține ori, a fost văzută și aura “îngerașului” Bourceanului.  Vicepreședinții  CJC din perioada cu pricina postării PRIM-ului putând oricând să îi amintească oarece “amănunte”. Amănunte care pot demonstra că, în unele privințe, și Bourceanu poate fi un demn urmaș al “clanului care a prăduit Constanța peste un deceniu”, așa după cum constantă acum. Și asta după ce a stat, preț tot de 10( zece) ani, în umbra acestuia. Fie în postură de membru de nădejde al USL Constanța, fie în cea de șef de cabinet al unui parlamentar PNL. Parlamentar  ale cărui legături cu Radu Mazăre sau Nicușor Constantinescu nu mai sunt un secret pentru cineva.

Postarea Bourceanului a primit și un drept la replică. Transmis de președintele CJC, Horia Țuțuianu

“În virtutea faptului că am asistat la un nou atac din partea unui fost colaborator al PSD, PNL-istul Septimiu Bourceanu, mă văd nevoit să transmit următoarea reacţie şi îmi exprim totodată speranţa că domnul în cauză va da dovadă, pe viitor, de mai multă moralitate, dacă de originalitate nu poate fi vorba în comentariile pe care le „emană”:

Fostul coleg de la USL Septimiu Bourceanu este în campanie de reinventare, probabil cu speranța că va candida la Primăria Constanța sau oriunde va prinde un loc oferit de partidul din care domnia sa face parte. Nu mă deranjează aspirațiile dumnealui politice, un singur lucru nu înțeleg și îl întreb: când PSD l-a susținut în Consilii de Administrație a fost bine? Tocmai pentru că a fost în C.A.-uri cu sprijinul PSD, cunoaște și legislația, știe și istoria mea de la Neptun Olimp, cunoaște că nu vorbim de o societate de interes național și mai cred că a aflat și dumnealui că există o contestație depusă de mine în instanța. Dar, dacă dorește clarificări pe subiect, înainte să arunce comentarii vădit tendențioase în mediul virtual, ar putea să mă întrebe, vorba aia: am colaborat bine în perioada USL! Totuși, dacă vrea să scape de eticheta de fost colaborator al PSD, ar putea să înceapă să se laude cu activitatea sa de fost manager PNL la Sanatoriul Techirghiol! Ah, dar stați! Nu se poate lăuda cu mandatul de manager, pentru că i s-ar putea aduce aminte cum a lucrat la momentul respectiv: din poziția de manager a angajat o firmă de avocatură pentru sanatoriu, firmă la care activa – surpriză! – o rudă a domniei sale.”

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )