Spațiu civilizat pentru agrement și joacă, la Medgidia

La Medgidia, în cadrul ședinței ordinarea a Consiliului Local Municipal, s-a concretizat un proiect pentru comunitate, important pentru locuitorii municipiului din zona de Nord. Aici unde, sunt multe blocuri de locuințe, dar nu este spațiu verde. Pentru a asigura un echilibru între cele două repere, primarul Valentin Vrabie a inițiat proiectul de hotărâre privind ,,Mandatarea primarului municipiului Medgidia să semneze în formă autentică contractul de vânzare-cumpărare a terenului amplasat în intravilanul municipiului Medgidia, str. Independenței, nr.12, județul Constanța, zona Preuzinală, în suprafață de 12.981 mp, având nr. cadastral 102345”.

“Odată cu achiziționarea acestui teren se va amenaja un spațiu civilizat pentru agrement și joacă pentru cetățenii din zonă. Mi-am propus ca de Ziua Copilului, în 2020, proiectul să fie gata. Parcul va îmbogăți spațiul verde din Medgidia”, a precizat  Valentin Vrabie.

Consilierii locali au mai votat proiectul referitor la  reactualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și asigurarea cofinanțării de la bugetul local pentru obiectivul de investiție ”Reabilitarea, modernizarea si dotarea Grădiniței “Ion Creangă” din municipiul Medgidia, județul Constanta” – faza PT, precum și pentru ”Reabilitarea, modernizarea si dotarea Colegiului Național Kemal Ataturk din municipiul Medgidia, județul Constanta” – faza PT.  Cele două proiecte sunt derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală,

“La primul lot de trei grădinițe deja eliberăm spațiile pentru începerea lucrărilor. Vrem ca pe parcursul vacanței de vară să facem mare parte din lucrările la cele șapte grădinițe și la Colegiul Național Kemal Ataturk. Avem un blocaj de o lună de zile la finalizarea licitației pentru construirea creșei pentru că aceasta a fost contestată. Sperăm în luna august, cel târziu, să începem construcția acesteia.

În ceea ce privește proiectul de reabilitare a celor 48 de străzi din municipiul Medgidia, 27 august este termenul de finalizare, iar autoritatea locală este în plină procedură de licitație pentru reabilitarea altor 14 străzi și a Centurii Municipiului Medgidia. “Mai așteptăm semnarea a încă două contracte de finanțare – reabilitare iluminat public și construirea a șase blocuri sociale. Sperăm ca în cel mai scurt timp să semnăm contractele”, a menționat primarul municipiului

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )