Profesorii din  judeţul Constanţa strâng semnături pentru obţinerea majorarii salariale cu 20%

Profesorii din  judeţul Constanţa prin Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa se alătură campaniei de strângere de semnături desfăşurate la nivel naţional pentru majorarea salarială cu 20%. Întro declarație semnata de prof. Mitică Iosif, preşedintele sindicatului constănţean, precizează că prin acest demerşte, se doreşte obținerea majorării salariale cu  20% pentru membrii din categoria personalului nedidactic (îngrijitori, fochişti, portari, paznici, personal de curățenie, muncitori calificați sau necalificați, etc.)..

„Continuând eforturile depuse de către Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și sindicatele județene afiliate, până pe 15 mai 2018, membrii Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, personal didactic de predare şi personal didactic auxiliar, se vor implica în campania națională de strângere de semnături pentru susținerea personalului nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar. Tabelele pentru semnături au fost deja distribuite liderilor grupelor noastre sindicale din şcolile din județul Constanța, urmând ca acestea să fie un argument suplimentar pentru a sprijini inițiativa legislativă de majorare a salariilor personalului nedidactic”, a declarat prof. Mitică Iosif.

Amintim că în Parlamentul României există o inițiativă legislativă prin care Legea 153/2017 urmează să fie modificată în aşa fel încât şi personalul nedidactic să beneficieze de majorarea salarială de 20%.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )