Secția de neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia dotată cu aparatură medicală vitală prematurilor

Unitatea sanitară – prioritate a primarului Vrabie                                           

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a cărei rată menține țara noastră pe primele locuri în Uniunea Europeană. Este și cazul Spitalului Municipal Medgidia, unde nou-născuții sunt îngrijiți în incubatoare cu o vechime mai mare de 10 ani, în condițiile în care aici, numai în anul 2018, au fost înregistrate 1.100 de nașteri, dintre care 70 premature. Este motivul pentru care Salvați Copiii România dotează secția de neonatologie a spitalului cu aparatură modernă, ce constă într-o masă radiantă performantă în valoare de 10.000 de Euro.

Este cea de-a șaptea dotare pe care Organizația Salvați Copiii o face în județul Constanța, în cadrul programului național de combatere a mortalității infantile.

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

„Nașterea în România continuă să fie discriminatorie, iar neșansa de a aduce pe lume un copil prematur într-o maternitate care nu are aparatură medicală vitală poate deveni o tragedie. Am văzut multe drame în maternitățile din țară. De opt ani, Salvați Copiii s-a alăturat medicilor în salvarea prematurilor și susține cu aparatură medicală secțiile care au nevoie urgentă de echipamente. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înțeles că situația este cu adevărat urgentă. Contăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor.”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Ultimul proiect național guvernamental de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, timp în care unele aparate s-au defectat și nu mai pot fi folosite.

„Dacă un copil foarte mic are probleme în menținerea temperaturii normale a corpului, o masă radiantă îi poate oferi medicului posibilitatea de a efectua manevrele de reanimare fără a pune în pericol stabilitatea termică a acestuia. De aceea, masa radiantă primită de la Salvați Copiii și Atlas Translogistics ne oferă oportunitatea de a trata optim prematurii la noi în maternitate. Pentru medici și pentru prematuri, echipamentele medicale performante sunt vitale.” a spus Dumitru-Eugen Aglițoiu, Manager Spitalul Municipal Medgidia.

Organizația Salvați Copiii va continua să atragă atenția asupra efortului pe care îl depun medicii în salvarea vieților copiilor prematuri în cadrul Spitalului Municipal Medgidia, unde mai este nevoie, potrivit solicitărilor medicilor, de 2 incubatoare, o masă radiantă, un bilirubinometru, 2 monitoare, pătuțuri pentru nou-născuți și mese de înfășat.

„Din dorința de a susține cauza copiilor născuți prematur, Atlas Translogistics vine în sprijinul acestora donând integral suma necesară achiziționării unei mese radiante pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia. Donând acest echipament performant cu rol esențial în salvarea prematurilor, dorim să contribuim la ușurarea muncii medicilor care au nevoie de aparatură modernă și performantă pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții optime și la standarde înalte. De asemenea, ne dorim ca demersul nostru să fie urmat și de alte companii, iar împreună să contribuim la scăderea ratei mortalității infantile din țara noastră.”, a declarat Marian Ion, Director General Atlas Translogistics.

Fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro

„Le mulțumesc și pe această cale tuturor celor implicați în acest proiect și mă bucur că această unitate sanitară a ajuns deja în centrul atenției, după multele eforturi pe care le-am depus încă de la începutul mandatului meu, în scopul transformării acesteia într-o unitate performantă!

Alături de comunitatea noastră au venit pe rand Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă – TIKA, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Clubului Rotary „Cetate Tomis”, societatea Sterk Plast Srl, astfel încât, la finalul acestui amplu proces de modernizare, să putem beneficia cu toții de servicii medicale la standarde europene” a declarat edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Până în prezent, pentru Spitalul Municipal Medgidia au fost atrase fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, care vizează:

– renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia – peste 2 milioane de euro;

– reabilitarea blocului materno – fetal, 500.000 dolari;

– reabilitarea unității sanitare – 3,6 milioane de euro;

– dotare cu aparatură ultramodernă – 3 milioane de euro.

 

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )