Sancționați pentru că nu au menținut curățenia pe domeniul public

Miercuri, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat o infracțiune și au aplicat 271 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 73.253 lei. Sancțiunile au vizat tulburarea ordinii și liniștii publice, încălcări ale legislației rutiere, comercializarea de țigări, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public.

Astfel, din totalul de 271 de sancțiuni, 37 de abateri au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale; 17 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice; 120 încălcări ale legislației rutiere; 57 de abateri pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun; cinci abateri ale agenților economici care nu au îndeplinit obligațiile legale privind modul de comercializare a unor produse, în conformitate cu prevederile O.G nr.99/2000 și cinci abateri pentru acte de comerț ilicit.

De asemenea, 20 de polițiști locali au acționat în mijloacele de transport în comun ale R.A.T.C pentru prevenirea și combaterea unor fapte antisociale care țin de ordine și liniște publică.

„Activități similare se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța solicită cetățenilor să semnaleze faptele antisociale care intră în sfera de competență instituțională la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea / soluționarea celor sesizate. Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )