Rezultate parțiale în Republica Moldova: Maia Sandu – 51,65%, Igor Dodon – 48.35%

Președintele în exercițiu nu își  recunoaște  înfrângerea

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a obţinut duminică în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova 51,65% din sufragii, potrivit datelor oficiale preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea a 94,26% din voturi.

CEC a centralizat datele din 2020 de secţii de votare, din totalul de 2.143. Rezultatele arată că Maia Sandu are 51,65% din sufragii în favoarea sa, adică 709.372 de voturi.

În acelaşi timp, contracandidatul Maiei Sandu, actualul preşedinte Igor Dodor, care a candidat ca independent, dar cu susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 48.35%.

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,69%, respectiv 1.644.510 alegători s-au prezentat la urne în total.

După numărarea a 95,15% din voturi, avansul candidatei PAS a trecut de 4%.

De cealalată parte, Igor Dodon, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, afirmă că a câştigat alegerile prezidenţiale în ţară, în ciuda celor două exit-poll-uri care arată o altă realitate. Dodon a susținut însă că este pregătit de orice scenariu după numărarea voturilor din diaspora.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )