Renate Weber: Frans Timmermans a făcut un gest nedemn !

Eurodeputata ALDE Renate Weber spune că prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a făcut „un gest nedemn” prin scrisoarea trimisă autorităților române, în care amenință autoritățile române cu declanșarea unui mecanism mai dur decât MCV dacă intră în vigoare modificarea Codurilor penale, ea apreciind că, pentru a ascunde problemele din alte țări, oficialii europeni au transformat România în oaia neagră a Europei.

“Este un gest nedemn. Nu ar fi fost decent din partea lui ca în această perioadă să se suspende din calitățile avute în CE? Așteptați să treacă aceste alegeri, să se calmeze spiritele, pentru că acum fiecare este disperat. În disperare, acești oameni până acum s-au legat de Polonia, de Ungaria și, brusc, domnul Manfred Weber a venit în plen să vorbească despre România, iar de atunci România a devenit o minge de ping-pong între acești oameni în campanie electorală. Aș vrea să văd din partea liderilor europeni niște acțiuni. De ce am ajuns la BREXIT? Numai pentru că a existat o manipulare în Marea Britanie sau și din cauza unei birocrații excesive? Aș vrea să aud de la domnii Timmermans și Weber care sunt ideile dumnealor de reformare a Uniunii Europene. Chiar nu au nicio idee și asta este trist. Singurul care a ieșit cu o idee a fost Macron, care face o întărire a birocrației.”, a declarant Renate Weber pentru HotNews.ro,

România este prezentată drept  “oaia neagră a Europei”

În interviul pentru HotNews.ro, Renate Weber a spus că, deși admite că în România există corupție, țara noastră „a fost targhetată pentru a fi prezentată drept oaia neagră a Europei”, aceasta fiind „opțiunea politică” pe care au ales-o oficialii europeni.  În opinia acesteia, Tudorel Toader a avut un mandat bun la Ministerul Justiției, „cu toate ezitările și cu lucrurile mai domol făcute” și nu trebuie pus semnul egal între proiectele care au plecat de la Guvern și ceea ce a ieșit apoi din Parlament.

Europarlamentarul a afirmat, de asemenea, că ALDE a reușit să își impună punctul de vedere și să oprească unele proiecte controversate, precum amnistia și grațierea: „Aduceți-vă aminte cât se vorbea de amnistie și grațiere, iar Tăriceanu a spus <<nu, nu avem nevoie de amnistie, lucru cu care eu sunt de acord>>”.

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )