RAJDP- din pragul falimentului, la dezvoltare, rentabilizare și profit!

La Consiliul Județean se poate să realizăm lucruri bune pentru Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, alături de Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, au susținut,  la sediul Regiei, o conferință de presă ce a avut ca temă raportul pentru anul 2019 al acestei companii, precum și stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

“În 2016 când am preluat Regia, aceasta se afla în pragul falimentului. În scurt timp, nu doar că am reușit să o punem pe linia de plutire, ba chiar am reușit să o dezvoltăm și să o rentabilizăm, astfel încât să aibă profit. Ne-am dorit ca Sud-Estul țării să aibă cele mai bune drumuri județene. Până în acest moment au fost turnați 360 km de covor asfaltic, iar până la finalul anului 2020, atât din fonduri europene, cât și din bugetul local, ne-am propus să finalizăm de asfaltat tot ceea ce am promis la începutul mandatului”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Președintele CJC a menționat că, de la momentul preluării Regiei, “nu a fost o muncă ușoară, au fost nopți nedormite și s-a muncit și câte 20 de ore pe zi”, dar “în 2020, RAJDP va ieși din insolvență”. Toate acestea au dovedit, așa după cum a precizat Țuțuianu, că la “Consiliul Județean se poate să dezvoltăm, să construim, să realizăm lucruri bune pentru Constanța”

„Județul Constanța deține o rețea de 680 km de drumuri județene la nivel de asfalt. În 2016, erau într-o stare bună – sunt și acum, 105 km care nu au necesitat intervenții. 105 km vor fi reabilitați anul viitor pe fonduri europene, vorbim de o procedură de licitații în acest moment, precum DJ226 – 52 km, DJ 226A – 15 km, DJ223 – 38 km. (…) Dacă însumăm 360 km lucrați până în acest moment, cu cei 105, alți 105 care urmează să fie reabilitați pe fonduri europene, un total de 570 km din rețeaua de 680, rămân aproximativ 110 – 120 km de reabilitat. Ne apropiem de termenul limită dat de noi în 2016, când, în 2020, vom avea întreaga rețea de 680 km de drumuri județene reabilitată, pe care se va circula în condiții de siguranță. Rețeaua de drumuri județene implică și 100 km care acum sunt la nivel de piatră. Ele nu au fost asfaltate niciodată. Pentru aceste drumuri am întocmit documentațiile tehnice premergătoare lucrărilor: cadastrare, expertiză tehnică, au rămas doar proiectul tehnic și execuția. Aș enumera DJ 393 – 10 km, DJ 392 – 11,2 km, DJ 391 – 2 km și DJ 226B – 15,5 km. Un total de 41,7 km, care în viitorul apropiat – 2020 – 2021 – vor intra în modernizare. Aceste sectoare reprezintă etapa următoare a strategiei elaborate. Noi am avut ca prioritate în acești patru ani refacerea căilor de rulare cu asfalt, aflate într-o stare proastă, urmând ca etapa următoare să fie lărgirea acestei rețele la nivel de asfalt în care să integrăm și aceste drumuri de piatră. Ne ducem la 800 km de drumuri județene”, a declarat Lucian Lungoci, administrator special RAJDP.

La rândul lui, Lungoci a menționat că speră ca “în 2020 Regia să iasă din insolvență și să poată participa la licitații”, precizând că “în acest moment RAJDP nu are datorii și este cu plățile la zi către furnizori și salariați.”

Pregătiți 100% pentru iarnă. Zece noi utilaje multifuncționale

În privința iernii care va bătea, mai devreme sau mai târziu, la ușa județului, atât Țuțuianu cât și Lungoci au dat asigurară că RAJDP este pregătită din acest punct de vedere. “Suntem pregătiți 100%, cu utilaje, oameni. Suntem pregătiți pentru cod galben, roșu, pentru că, din câte am înțeles, nu va fi o iarnă foarte ușoară. Am achiziționat 10 utilaje multifuncționale care ne vor ajuta la asfaltare, pe vremea rea. Ne vor ajuta să realizăm drumurile județene”, a declarat Horia Țuțuianu.

În fapt, din fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța, RAJDP a achiziționat 10 autobasculante, dotate cu lamă și sărăriță. Această investiție s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei fără TVA. Cele 10 noi utilaje vor executa activitatea de deszăpezire cu o viteză mult mai mare, iar costurile vor fi reduse cu 40%.

Pentru sezonul rece Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, va acționa cu 57 utilaje grele precum și 22 de autobasculante cu lamă și sărăriță, 6 autogredere, 6 unimoguri, 12 încărcătoare frontale, 2 buldozere, 2 șenilate, 6 freze de zăpadă și un buldoexcavator. RAJDP a achiziționat 14 mii de tone de material antiderapant, iar în acțiunile specific acestui anotimp vor fi implicate 210 persoane.

După bilanț, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și administratorul special al RAJDP, Lucian Lungoci, au prezentat cele 10 utilaje achiziționate de Regie, cu fonduri de la CJC. Utilajele vor fi utilizate atât în această iarnă, cât și în următoarele campanii de asfaltare.

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )