Președintele CJC: nu vreau să politizăm administrația județeană!

Victoria PSD – ALDE în ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța a declanșat multe  comentarii. După ce nu au reușit să modifice majoritatea în CJC, mișcare politică îmbrăcată în “grija” față de primari,  liberalii au apreciat că  banii au fost alocați discreționar. Și asta în condițiile în care  sumele ce ajung în visteriile comunităților conduse de primari liberali sunt mai mult decât îndestulătoare. Așa cum este, spre exemplu cea care va ajunge la primăria Valu lui Traian. Adică 1.500.000 de lei.  Cu  500.000 de lei  în plus față de suma din ședința anterioară.

În replică,  președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a precizat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că banii au fost alocați “în funcție de necesitățile cetățenilor, în funcție de necesitățile primăriilor și ținând cont de solicitările primarilor”.

Prezentăm, mai jos, întreaga postare:

“Dincolo de toate afirmațiile făcute de reprezentanții PNL, declarații cu vădită tentă politico-electorală, învingătorul ședinței extraordinare a CJC este unul singur: CONSTĂNȚEANUL!

Constănțeanul din toate localitățile județului. Din cele conduse de primari PNL, chiar dacă, în ciuda evidențelor, reprezentanții acestui partid susțin altceva. Din cele în fruntea cărora se află edili PSD, manipulați, uneori, de binevoitori care susțineau că lor nu le sunt alocate sume pe măsură. Și, nu în ultimul rând, din cele cu primari ALDE sau PMP, chiar dacă șefii lor pe linie politică nu au respectat înțelegerile făcute la nivelul CJC.

Am spus, de la începutul mandatului meu și voi repeta până la finalizarea acestuia: nu vreau să politizăm administrația județeană! Vreau să fie făcută doar în beneficiul cetățenilor. În slujba cărora ne aflăm cu toții, indiferent de coloratura politică.

Acesta a fost și motivul pentru care am fost adeptul înființării unei comisii tehnice de alocare a banilor către toate comunitățile din județ. Precizez că această comisie, cu toată transparența, a împărțit banii în funcție de necesitățile cetățenilor, în funcție de necesitățile primăriilor și ținând cont de solicitările primarilor. Primari care, în ciuda spectacolului oferit de colegii lor de partid din consiliul județean, au fost mai sprijiniți de instituția noastră decât de conducerile formațiunilor politice din care fac parte.

Nu în ultimul rând, pe această cale, vreau să le mulțumesc consilierilor județeni care au votat pentru adoptarea hotărârilor aflate pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Vreau să le mulțumesc pentru că au votat responsabil asumându-și, alături de mine, dezvoltarea județului Constanța. Au votat pentru grădinițe, dispensare, spitale, drumuri, canalizare, alimentare cu apă și gaze. Au votat pentru orice constănțean. Oriunde s-ar afla el: în localități cu primari PNL, PSD, ALDE sau PMP.

Vreau să le mulțumesc și consilierilor care au votat împotrivă, executând, disciplinați, ordinele de partid. Le mulțumesc pentru că, prin atitudinea lor, mă impulsionează să continui toate demersurile corecte și legale, necesare dezvoltării comunităților constănțene. Indiferent de ce culoare politică are primarul localităților din județ.”

 Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )