PNDL-ul pesedist a fost luat la puricat… liberal. Corpul de Control al Ministerului Dezvoltării “calcă” primăriile constănțene.

Anul trecut, la începutul lunii decembrie, Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării în guvernul Orban, anunța că toate proiectele finanțate prin PNDL pentru care au fost cerute plăți vor fi controlate în teren. Așa după cum a menționat Ion Ștefan, controalele urmau a fi făcute de către echipe ale Corpului de Control al Ministerului și al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Anul acesta, la jumătatea de ianuarie, echipele cu pricina guvernamentală au ajuns în județul Constanța.

Nimic rău, s-ar putea spune. Și așa am fi spus și noi, dacă nu ar fi fost vocile care, încă de la finalul anului trecut, avertizau că primarii PSD vor fi “călcați” de controale de pe la toate instituțiile guvernului liberal. Motivul? Cei care sunt creditați cu șanse mari pentru un nou mandat, trebuiau “convinși” fie să renunțe la candidatură, fie să intre în bătălia electorală din partea altui partid. Al PNL, bineînțeles.

Poate nu este așa și, în fapt, echipele de control au venit în județ doar pentru a face niște verificări normale, dar un mic “amănunt” pare să indice altceva. Concret, de la demararea Programului Național de Dezvoltarea Locală și până la acest moment, nu a existat nici un control de acest gen!

S-ar putea spune că, guvernul fiind PSD-ist, nu avea interes să controleze primarii social democrați, dar finanțării prin PNDL au obținut și primarii PNL , cei care nu au fost nici ei controlați atunci. Acum, nu avem habar dacă guvernanții liberali vor luat la puricat edilii peneliștii, dar știm sigur că pe la cei social-democrați au poposit, deja .

Unul dintre ei este Gheorghe Manta, primarul din Chirnogeni. Cel care, întrebat fiind dacă a primit “vizita” echipei de la ministerul Dezvoltării, a confirmat prezența acesteia. Mai mult decât atât, tot întrebat fiind, Manta a menționat că, până la acest moment, nu au existat controale de acest fel.

Măriuca ANDRONE

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )