Ploi, vânt şi descărcări electrice de luni până vineri

LUNI În cursul zilei vremea se va menține în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În special în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii rstrânse. Noaptea cerul va deveni treptat variabil și numai izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului vor fi averse în general slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade. În zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

MARTI Vremea se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după orele prânzului, în special în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și la munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 21 de grade.

MIERCURI Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta începând din orele amiezii, local în jumătatea nordică a țării, iar spre seară și noaptea pe suprafețe mai mici, mai ales în centru și în sud. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă, înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, unde după-amiaza vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 13 și 21 de grade.

JOI Manifestări specifice instabilității atmosferice – înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină – vor fi mai ales după-amiaza și seara în regiunile sudice și în zona montană și doar pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă înregistrate cu precădere în intervale scurte de timp vor fi însemnate, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni..

DE VINERI PANA DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată îndeosebi la munte și în jumătatea de vest a țării.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )