Peste 11.000 de flori și 200 de arbuști s-au plantat la Constanța în lunile mai și iunie

Fie că vorbim despre flori anuale sau perene, despre arbuști dispuși în grupuri sau ca forme solitare, decorative, de la începutul primăverii și până acum pe spațiile verzi din municipiul Constanța au fost plantate nu mai puțin de 11.000 de flori și 200 arbuști.

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi, s-a preocupat de înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș cu plante din fel de fel de specii care încântă ochii celor care străbat Constanța la pas, din autobuze ori din mașinile personale.

Lavanda, bujori, lalele, trandafiri, nemțișori, yucca, crini, cerceluși ori salvie sunt doar câteva dintre speciile de flori plantate în ultimele luni pe fâșiile stradale, în sensurile giratorii, în jardinierele, rondurile și rabatele din parcuri sau în cartiere. Toate exemplarele de plante achiziționate sunt din specii ornamentale de forme şi culori variate, rezistente la condițiile specifice de climă şi sol. Din momentul plantării, societățile contractate se ocupă de întreținerea spațiilor verzi și au grijă ca florile să fie săpate și îngrijite.

“Spațiile verzi trebuie protejate însă de fiecare dintre noi. De aceea, facem apel la dumneavoastră, în situația în care constatați acte de vandalism sau de sustragere a arborilor, arbuștilor și a florilor de pe teren să anunțați acest lucru la numerele de telefon: 0241.55.00.55 – Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484.205 sau 0799.606142 (WhatsApp) Direcția Generală Poliția Locală”, au transmis reprezentanții municipalității.

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )