Personaje fantastice, muzică veselă, umor și virtuozitate actoricească

Programul teatrului  „CĂLUŢUL DE MARE”  ÎN PERIOADA 19.10.-25.10.2020

Cei mici și  nu numai, sunt invitați, din nou,  la teatru. Regizorii, scenografii, coregrafii și, nu în ultimul rând, actorii au pregătit, spre deliciul micuților,  trei spectactole de excepție

VINERI, 23.10.2020, ORA 18.00 ALICE ÎN ȚARA OGLINZILOR-după Lewis Carroll (durata spectacolului 75 min.)

Regia artistică, scenariul și coregrafia: Ștefan Lupu; Scenografia: Anda Pop;Ilustrația muzicală: Ștefan Lupu;  Additional music: Mihai Dobre; Video design: Andrei Cozlac;Asistent coregrafie: Geta Răvdan-Huncanu; Asistent regie; Teodora Savu; Make up artist: Diana Ionescu; Foto credit: Marian Adochiței, actor al Teatrului de Stat Constanța ; Vârsta: 10+

Distribuție:

Denisa Iova, Arina Cojocaru, Florina Stănculeț, Andrei Stroescu, Grațian Prisacariu,  Daniela Vlad , Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Ion Ciolan, Rovena Paraschivoi,  Alexandra Armașu, Amalia Rusescu

„Alice în țara oglinzilor” , după Lewis Carroll, prezintă drumul maturizării unei fetițe de „7 ani și 6 luni”, într-o versiune modernă și plină de dinamism, semnată de regizorul Ștefan Lupu. Împreună cu ea, spectatorii vor pătrunde, prin intermediul oglinzilor, într-o lume distorsionată, cu personaje fantastice și bizare, precum florile vii din grădină, insectele și animalele care vorbesc sau haioșii Hopa, Țopa și Ouț Piticuț. Alice este o fetiță blândă, deloc egoistă și cu multă imaginație, iar tabla de șah, cu cele opt câmpuri ale sale, reprezintă modalitatea prin care micuța curioasă pășește spre viitor. La început, nu înțelege regulile jocului și se comportă ca un pion, dar în ea arde dorința de a deveni regină.

Micuții îi vor întâlni pe tabla de șah și pe cele două Regine, cea Albă și cea Neagră, pe Regele Alb și pe Regele Negru, precum și pe Cavalerul Alb și pe Cavalerul Negru, totul pe fondul unei muzici mixate cu măiestrie și al unui limbaj corporal aparte.

Conform regizorului Ștefan Lupu, mesajul spectacolului este acela că „viața e vis și visul e viață. Spectatorii sunt martorii acestui proces, prin intermediul lui Alice, care privește toate lucrurile cu entuziasm și cu puritate. Să învățăm că viața este frumoasă și că merită să ne bucurăm de ea, indiferent de obstacolele și impedimentele care apar pe drum!”

SÂMBĂTĂ, 24.10.2020, ORA 11.00 RĂȚUȘCA CEA URÂTĂ-după H. Ch. Andersen (durată spectacol: 50 min.)

Regia și scenariul: Dobrescu Valentin; Scenografia: Dobrescu Valentin; Muzica: Macovei Moraru Radu Alin

Distribuție: Rovena Paraschivoi, Claudia Brădescu, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan

Vârsta: 3-10 ani

Într-un decor domestic, plin de candoare, o ogradă cu rățuște, găini, gâște, gâscani, curcani, micuții vor descoperi una din cele mai frumoase povești ale lui Hans Christian Andersen și îl vor însoți pe micul boboc de lebădă, clocit de o rață în drumul său către adevărata sa identitate. Micul bobocel este complet atipic față de ceilalți boboci de rață, toți râd de el și „rățușca diferită” este alungată.

„-Of!! De ce oi fi eu așa urât?

De ce nu sunt și eu așa ca ceilalți? Mac!! Și ce voce am!! Mac! E groasă.

Ceilalți pui piuie așa frumos…. iar eu…. mac! Cum să nu-i sperii pe toți cu așa glas?…Mac!Mac!!”

Alături de aceste personaje, copiii le vor întâlni pe Rața-mamă, pe Țața, vor dansa în ritmul unei muzici vesele și antrenante, îl  vor descoperi pe motanul „cosmopolit” Timotei, pe dulăii fioroși, vor învăța generozitatea de la pescarul cel milos pentru ca, în final, să învețe, alături de micuțul boboc de lebădă, o pildă extrem de folositoare: uneori aparențele pot înșela.

„N-am crezut niciodată că sub urâciunea ce eram înainte se ascundea o lebădă!!!”

DUMINICĂ, 25.10.2020, ORA 11.00  POVESTEA PORCULUI-după Ion Creangă (durata spectacolului: 55 min.)

Regia și scenariul: Cristian Mitescu; Muzica: Dan Bălan; Scenografia: Adrian Ștefănescu

In distribuție: Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Grațian Prisacariu

Voci: Aneta Forna-Christu, Tiberiu Roșu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan

Dacă ar fi să alegem o poveste românească, evident ne-am gândi la marele nostru povestitor Ion Creangă. „Povestea porcului” stă la baza scenariului. Ingredientele principale ale acestui spectacol sunt: umorul, muzica antrenantă și.

Rămâne să vă convingeți că de multe ori „aparențele înșală” și că porcușorul năzdravan nu e ceea ce pare.

„ Din întâmplările aceastea  /  Ce în trecut s-au depănat

A rămas numai povestea / Să o spunem din sat în sat.

Cu ea noi ne mândrim, / Și o istorisim

Este povestea lui, / Povestea porcului.”

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )