Nu avem autostrăzi prin huiduieli, dar …să nu fim luați de proști!

Vineri la ora 15.00 la câțiva kilometri de Suceava urmează a fi inaugurat simbolic primul (și singurul) metru de autostradă din Moldova. Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a avut ideea, spune într-un interviu pentru HotNews.ro că și-ar dori ca zeci de mii de oameni să vină la inaugurarea din câmp și crede că orașul Suceava își va suspenda activitatea pentru un sfert de oră. ”Vrem să fie un protest pașnic, curat. Pace și armonie. Cu huiduiala nu s-a rezolvat nimic până acum. Nu avem autostrăzi prin huiduieli”, spune Mandachi care promite că va veni și cu alte idei, dacă nu se va construi autostrada către Moldova.

 Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Acesta susține că va suspenda timp de un sfert de oră activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale.

Metrul de autostradă a fost construit în șapte ore de către 17 oameni, costul total fiind de 4.500 euro.

Organizatorii au anunțat că au obținut autorizația pentru protest, astfel că la fața locului vor fi jandarmi, polițiști, pompieri și echipaje de descarcerare. Metrul de autostradă se găsește la 8 km de centrul orașului Suceava, la 4-5 km de ieșirea din oraș și aproape de comuna numită Cumpărătura.

” Mereu mii de oameni îmi spun că vor să vină, vor să vină. Eu, până nu văd oamenii aici și nu arunc o privire în câmp, nu mă pot ambala să dau o astfel de informație. Este o mobilizare senzațională în rândul românilor. Nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Mandachi

Întrebat fiind  dacă nu i se pare o problemă faptul că pentru marile companii este o problemă oprirea totală a producției, chiar și pentru un sfert de oră, omul de afaceri a răspuns. ”Întrebarea este foarte simplă; 15 minute este greu să oprești producția, dar când pierzi 200.000 de ore pe drumurile din România nu este o problemă?. Să nu fim luați de proști”, a replicat inițiatorul protestului.

Crede Ștefan Mandachi că va ajuta în vreun fel această mișcare în grăbirea construcției de autostrăzi. ”Dacă nu vor face, eu nu mă voi opri, iar dacă vor face, abia atunci mă voi opri. Important este ca mesajul să se răspândească și cât mai mulți români să fie solidari. Semnalul de alarmă va fi atât de sonor, doar în raport cu numărul de oameni care vor veni. Trebuie să fim foarte mulți și să manifestăm pașnic. cei care manifestă violent nu sunt în tiparul manifestului nostru, nu sunt în perimetrul lui”.

Au promis că vor veni și români din străinătate, dar tot infrastructura deficitară le va sta în cale ”Asta este problema, fiindcă dacă vii din Germania faci 10 ore până la Oradea, iar până la Suceava mai faci încă 12 ore”.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )