“Noaptea Muzeelor “ în instituțiile subordonate CJC

Sâmbătă, 18 mai, este celebrată Ziua Internațională a Muzeelor. În acest context, are loc  l “Noaptea Muzeelor”, eveniment ajuns anul acesta la cea de a XV – a ediție. Așa după cum este anunțat pe site-urile instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța, programul acestora este următorul:

– Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța este deschis  în intervalul orar 18:00 – 24:00, ultimul grup având accest la ora 23.45.  Vizitatorii vor avea acces la Edificiul Roman cu Mozaic, vor putea să vadă  expoziția ă „Daci și romani de 140 de ani în expoziția Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” , precum  și expoziția temporară „Motive ornamentale în documente brâncovenești” și, nu în ultimul rând,  vor putea asculta un microrecital de muzică clasică susținut de elevi ai Colegiului de Artă „Regina Maria” din Constanța. Tot sâmbătă și tot în același interval orar, va putea fi vizitat și Complexul Muzeal Histria. În ambele locații,  intrarea este gratuită .

– Muzeul de Artă Constanța va fi deschis întee orele 18.00 și 24, intrarea fiind gratuită., în timp ce  Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”, precum și  și Muzeul „Dinu şi Sevasta Vintilă”  vor funcționa conform programului obișnuit, între  10:00 – 18:00.

– Secțiile  Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vor  avea următorul program: Acvariul va putea fi vizitat între orele 20:00 – 24:00, la  Delfinariu și Mineralogie va avea o demonstrație, de 20 de minute, începând cu ora 21:00, Planetariul va fi deschis în intervalul orar 19:00 – 23:00, timp în care vor fi organizate 5 demonstrații a câte 40 de minute fiecare. Accesul vizitatorilor va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )