Nicușor Constantinescu acuză: „În continuare, binomul SRI – DNA funcționează la Constanța”,

Ieri, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu,  a fost adus, de la Penitenciarul Poarta Albă,   la DNA Constanța cu duba jandarmilor.  La coborâre din aceasta, Nicușor Constantinescu a declarat că este acuzat de abuz în serviciu, dar nu știe despre ce este vorba. Fostul președinte al CJC a precizat că este victima unei acțiuni de „poliție politică”. „În continuare, binomul SRI – DNA funcționează la Constanța”, a declarat Nicușor  Constantinescu.

De cealaltă partre, procurorii DNA Constanța susțin că rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

“În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța. Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.”

Aseară, Nicușor Constantinescu a postat un comunicat de presă în care solicită  Consiliului Superior al Magistraturii și Inspectiei Judiciare să ia act de cele petrecute la DNA Constanța și să finalizeze raportul 3923/IJ /996 din 24 aprilie 2019,luând măsurilelegale .

Execuția fostului președinte CJC a avut loc întocmai și la timp.

 “În data de 22.08.2019 am fost citat pentru o noua audiere la DNA Constanța pentru data de 9.09.2019 orele 10:30 într-un ”nou ”dosar 40/P/2017 menționăndu-se deja în citația primită la Spitalul Penitenciar (unde mă aflu internat pentru o infecție urinară foarte gravă) ,calitatea mea de suspect. Citarea mea intempestiva este semnată și asumată de același procuror DNA Andrei Bodean (încă)șeful ST DNA Constanța.

Astazi, 9.09.2019, ajuns la sediul DNA Constanța, am depus o cerere de recuzare a acestuia adresată, conform Codului de Procedură Penală, procurorului șef al DNA România pentru suspiciunea rezonabilă, confirmată că și acest dosar 40/P/2017 face parte din Raportul Inspecției Judiciare nr 3923/al Inspecției Judiciare /996 care, în 24 aprilie 2019 a finalizat inclusiv controlul și verificarea la DNA Constanța, funcționarea ilegală a protocolelor SRI -DNA și la Constanța.

În raportul publicat în 28 mai 2019 se confirmă funcționarea ilegala a protocoalelor SRI-DNA și la Constanța, bineînțeles cu participarea procurorului Bodean Andrei, a judecătorilor din Tribunalul și Curtea de Apel Constanța, protocol semnat în anul 2009. În acest raport se precizează numele meu, activitățile pentru care voi fi cercetat de echipele mixte SRI-DNA ,faptele pentru care voi fi acuzat, mai exact  abuzul în serviciu.Foarte important de precizat este faptul că în acest raport apare inclusiv numele judecatoarei Ardeleanu Antoneta-Șefa Secției Penale a Tribunalului Constanța.  Judecător care întâmplător m-a condamnat în dosarul Fantasio ,la 8 ani de inchisoare cu executare și, ulterior, la încă 4 ani,în dosarul Elicopter. Primind motivarea condamnării zilele trecute, am primit și confirmarea a ceea ce scria in Raportul Inspecției Judiciare vis-a-vis de acest dosar „Elicopter”. EXECUȚIA a avut loc întocmai și la timp.”, scrie Nicușor Constantinescu

Procurorul Bodean calcă în picioare Codul de Procedură Penală

“În raportul 3923/IJ/996 apare și acest „nou” dosar 40/P/2017 -cel în care am fost citat azi de procurorul Bodean Andrei. Procurorul Bodean Andrei, recuzat de mine prin cerere scrisă ,cu nr de înregistrare, refuză respectarea codului de procedură penală. În loc să o  trimită procurorului ierarhic superior- respectiv procurorului șef Nistor-șef DNA România- pentru judecarea recuzării ,conform CPP, acesta scrie și ignoră CPP, călcăndu-l în picioare, scriind olograf pe cererea de recuzare și adresându-se SUBALTERNULUI SĂU- PROCUROR ABAGIU VASILE, cerându-i să se pronunțe asupra admisibilității cererii mele de recuzare împotriva lui! INCREDIBIL, DAR ADEVARAT! Deci, cu alte cuvinte, procurorul Bodean a dat subalternului său ORDIN să scrie că nu este admisibilă recuzarea lui, deși cererea de recuzare trebuia judecată de către procurorul șef al DNA România !

Bineințeles că procurorul subordonat ABAGIU VASILE EXECUTĂ întocmai și la timp, emițând ordonanța ilegală în locul procurorului șef Nistor, constatând că cererea de recuzare este inadmisibilă. După ce am fost plimbat cu duba penitenciarului, scos din Spitalul Penitenciar Poarta Alba de la orele 9:00 dimineața, ajungând la DNA Constanța la orele 10:00, am fost ținut în dubă și plimbat până la orele 13:00, ținut inclusiv în arestul Tribunalului Constanța ( în baza cărei dispoziții legale ???).Datorită faptului că avocata mea nu a putut fi prezentă astăzi, deși am solicitat un alt termen, m-am trezit cu un avocat din oficiu, deci am beneficiat de acest „privilegiu”! Așa înțeleg acești procurori să servească cetățenii României, să respecte Constituția și legile României!

În final, solicit Procurorului Șef DNA România să se pronunțe asupra recuzării făcute de mine astăzi împotriva procurorului Andrei Bodean, așa cum am cerut în cererea înregistrată oficial la DNA Constanța. Solicit CSM și Inspecției Judiciare să ia act de cele petrecute la DNA Constanța și să finalizeze raportul 3923/IJ /996 din 24 aprilie 2019, luând măsurile legale. CSM este garantul independenței justiției! Numai acționând și aplicând legea și Constițutia poate redeveni acest garant!”

Măriuca ANDRONE

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )