Murad pune punctul pe I-ul litoralului : “Autorităţile locale să nu mai stea cu mâna întinsă şi să le pice banii fără să facă nimic” !

„Primăriile vor trebui să se obişnuiască de acum încolo cu ideea că nu le vom mai plăti atât de uşor taxele dacă nu îşi fac treaba. A început sezonul grevelor pe litoral şi nu va mai fi suficient, ca până acum, ca autorităţile locale să stea cu mâna întinsă şi să le pice banii fără să facă nimic. E timpul să treacă la treabă, pentru că noi, hotelierii, riscăm, investim şi punem suflet, în timp ce primăriile au rămas cu aceleaşi vechi mentalităţi şi cu aceeaşi lipsă de chef de muncă”, a anunțat, Mohammad Murad,printr-un comunicat de presă remis de  Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR ).

5000 de maidanezi în stațiuni. Pe primării le doare în …coadă

Motivele acestei atitudini țin de maniera în care administrațiile publice locale se implică, sau mai corect nu se implică, în problemele antreprenorilor care desfășoară afacerile  pe litoral. Și dacă pe reprezentanții administrațiilor locale îi doare în coada …primăriilor de toate aceste probleme, FPRT anunță că membrii ei nu vor mai plăti taxele locale. Cauza aceste situații fiind legată direct de maidanezii care hălăduie liberi pe litoralul românesc. Cei pe care toate administrațiile locale îi lasă liberi, chiar dacă aceștia constituie  un un risc la adresa turiștilor. Ca să nu mai amintim și de starea de discomfort și de mizerie lăsată în urma lor.

Concret, la acest moment, pe litoralul românesc umblă liberi peste 5.000 de câini vagabonzi pe care primăriile nu “binevoiesc” să îi strângă. Dacă  până luni, 24 iunie, nu  vor fi mutați  în adăposturi special amenajate, hotelierii  vor înceta să mai plătească taxe către autorităţile locale, așa după cum a anunțat  Mohammad Murad, preşedintele FPTR.

„Dacă până luni mai există în vreo staţiune de pe litoral un singur câine vagabond şi dacă primăriile nu intervin de urgenţă ca să-i ia din locurile în care se relaxează turiştii, noi, operatorii de hoteluri şi restaurante suntem hotărâţi să nu mai plătim taxele locale. Au apus vremurile în care tăceam şi în care autorităţile locale făceau ce voiau ele”, a precizat  Murad.

Hotelierii plătesc zeci de mii de euro și primesc…NIMIC !

În condițiile în care, anual, hotelierii plătesc, pe fiecare unitate,   zeci de mii de euro sau chiar mai mult, este elementar să și primească ceva la schimb. Ce au primit? “Nimic, nici măcar condiţiile minime de siguranţă şi curăţenie de care beneficiază concurenţii din străinătate.”, așa după cum se precizează în comunicat. Iar această stare de fapt datează de ani, perioadă în care, culmea, numărul maidanezilor a crescut!  Atât de mult încât, realmente , nu există nicio staţiune de pe litoral în care să nu fie aciuiate  sute de maidanezi. Câini vagabonzi, care pun în pericol siguranţa turiştilor.

„O singură întâmplare nefericită cauzată de un astfel de câine poate strica imaginea întregului litoral unde, în fiecare an, se investesc zeci de milioane de euro în noi unităţi de cazare şi în renovarea celor vechi. Ca să strângă aceşti câini, firmele private ne cer în jur de 100 de euro de animal, dar nu e treaba noastră să ne ocupăm cu aşa ceva, ci obligaţia autorităţilor locale cărora le plătim în fiecare an taxe”, a menționat președintele FPTR.

FPTR cere  public Ministerului de Finanţe să aprobe această grevă fiscală şi ameninţă cu măsuri similare în curând dacă autorităţile locale nu vor rezolva şi alte probleme elementare, de bun simţ, precum iluminatul public şi curăţenia.

Reamintim că , în urmă cu puțin timp,  patronatele din turism au ameninţat că nu mai plătesc taxele dacă lucrările la autostradă se mai angajamentul că va rezolva această problemă. ”Ministrul Răzvan Cuc s-a şi ţinut de desfăşoară în plin sezon, îngreunând accesul turiştilor către mare, iar Ministrul Transporturilor şi-a luat public promisiune şi a deschis Autostrada A2 pe ambele sensuri, iar turiştii au putut circula fără probleme către mare. FPTR apreciază modul în care Ministrul Transporturilor şi-a asumat să rezolve această problemă”, au anunțat reprezentanţii FPTR.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )