Moțiunea este la limită. “Eu, Victor Ponta, nu o să guvernez cu USR și PNL.”

Ludovic Orban a anunțat că a strâns aproape 240 de semnături pentru moțiunea de cenzură ce ar putea demite guvernul condus de Viorica Dăncilă. De cealaltă parte, Victor Ponta susține că șansele ca guvernul să pice sunt la limită, însă balanța ar putea fi înclinată chiar de parlamentarii PSD.

 Fostul premier a anunțat, joi seara, la România TV, că dacă Dăncilă va fi demisă ar putea face alianță cu PSD și ALDE pentru un nou executiv și îi va propune președintelui Klaus Iohannis un nou premier.

”Moțiunea este la limită. Sunt vreo 2-3 voturi în plus sau în minus. Eu, Victor Ponta, nu o să guvernez cu USR și PNL. Stau, dacă trebuie, dar nu guvernez. După moțiune, semnăm, 250 de parlamentari, o listă către Klaus Iohannis că avem o nouă majoritate, un nou premier, cu un alt program, până la alegeri.

Interesul meu, al Pro România, și al candidatului pe care eu îl susțin, Mircea Diaconu, este ca guvernul să pice. Dacă pică guvernul, Diaconu, candidatul de stânga, va intra în turul 2. Nu spun că îl bate pe Klaus Iohannis.

Cel mai greu moment va fi când va trebui adoptat bugetul. E o gaură, deja, de 9 miliarde, și mai vine una de 5 miliarde de la pensii. Noi, Pro România, nu vrem să tăiem pensiile și salariile. Nu există bani pentru măririle de pensii de la anul. Trebuie tăiat din administrație, să fie mai puține județe, să nu mai fie sectoare la București, să nu mai fie atâtea parchete.”, a declarat Victor Ponta.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )