Mohammad Murad: cei din turism nu mai au încredere în cam zgârcitul guvern Orban

Apel la solidaritate: trebuie să fim uniți pentru că avem de luptat

La întâlnirea de la Palatul Victoria, Mohammad Murad, președinte al Federație Patronatelor din Turismul românesc, i-a transmis premierului Orban că „lucrătorii din turism sunt foarte supărați pe el”, dar și că ”cei din turism nu mai au încredere în guvernul Orban”, iar și dacă vrea să schimbe această opinie mai are timp.

Momentul a fost făcut public de Murad printr-o postare pe pagina sa de facebook. Postare care este, înainte de orice, un apel la solidaritate a tuturor patronatelor, federațiilor sau asociațiilor din turism.

Așa după cum a precizat președintele FPTR în urma discuțiilor în comisia formată din reprezentanții ANSVA, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Ministerul Sănătății și cei ai patronatelor din turism pentru găsirea unei formulare de funcționate a unităților de profil, „90% din măsuri sunt stabilite, urmând ca în maxim 3 zile să se dea ordonanță” , astfel încât să se știe “încotro și pe ce bază” vor merge toți cei implicați în această industrie. “Nu sunt exagerări, sunt măsuri normale care ne asigură și nouă continuitate. Cel mai important lucru este sănătate și siguranța turistului. Acesta este scopul nostru.”, a menționat Murad.

Președintele FPTR a anunțat că la întâlnirea de la guvern s-au discutat toate cele 15 puncte solicitate de patronate, dar și că a ajuns la concluzia că guvernul este un “pic cam zgârcit pentru turismul românesc”.

Punctual, așa după cum a menționat Mohammad Murad, s-a stabilit că șomajul tehnic va fi prelungit până la 15 iunie, impozitul specific să fie redus pe două trimestre, iar impozitul local să fie redus cu până la 50%, chestiune care depinde de fiecare primar. “Aici trebuie să fim uniți pentru că avem de luptat”, a precizat Murad.

Răzvan Pîrjol mai trebuie să fie în fruntea turismului românesc ?

“Am stabilit de comun acord, dar greu și a trebuit să intervin dur. I-am spus că avem nevoie de plaje, iar cu chiriile sunt mari și avem nevoie de reduceri pe jumătate. A intervenit Răzvan Pîrjol și a spus că este mai greu pentru că plajele țin de altă agenție, dar i-am spus că dacă nu este  de acord, mâine dimineață sunt cu 20 de camioane de nisip în față la guvern și le aduc plajele acolo .”, a spus președintele FPTR.

În privința lui Răzvan Pîrjol, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, responsabil al Direcţiei de Turism, Mohammad Murad consideră că este cazul să se discută “dacă această persoană mai trebuie să fie în fruntea turismului românesc.”

“Avem nevoie ca în fruntea noastră să fie un luptător, un om care să ne apere, care să ne sprijine la greu, lucru pe care nu l-a făcut Răzvan Pîrjol”,a spus Murad.

Niciodată nu voi negocia împotriva patronatelor din turism

Președintele FPTR a menționat că au fost discutate și alte măsuri , dar acestea nu sunt luate ca promisiune. “Premierul a spus ca va analiza și cred că trebuie să fim uniți astfel încât, așa cum am fost darnici la obligații, să fim uniți și pentru drepturi Așa cum am făcut în fiecare an și ne-am onorat obligațiile, este momentul să avem un ajutor din partea statului. Pentru că statul , în special la firmele românești este acționat majoritar pentru că cei mai mulți bani ajung acolo ( nr. din taxe și impozite). “, a punctat Murad.

Mai român decât românii pentru că este “aici de 34 de ani , atât cât au vârsta mulți români “, președintele FPTR a mai făcut cunoscut un aspect al discuțiilor de la premierul care a susținut că bugetarii trebuie să rămână pe același consum.

„Bugetarii trebuie să rămână pe același consum, dar și privații au nevoie de același consum și să vă gândiți că sunteți guvernul a toți românii , indiferent pe cine au votat. Noi oamenii de afaceri nu avem culoare politică, culoarea nostră este tricolorul. Noi oamenii de afaceri am dăruit tot de am avut mai scump: timp și efort” a spus Murad, subliniind că patronatele din turism reprezintă “un lucru sfânt” pentru el și “niciodată nu va negocia împotriva intereselor lor. „

La finalul postării, au fost afișate două anunțuri importante:

  • Pe 1 iunie se deschid terasele, pe 15 iunie se deschide sezonul pe litoral, în condiții normale , dar cu măsuri speciale
  • Avem promisunea că guvernul va aloca 300 milioane euro pentru industria turistică și activități culturale și încă 700 de milioane euro pentru investiții.

Publicată de Murad Mohammad pe Joi, 21 mai 2020

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )