Ministrul Sănătății contrazice GCS: Nu sunt 994 de noi bolnavi COVID-19!

O parte sunt cei deja… internați

Grupul de Comunicare Strategică a informat, marți, că în ultimele 48 de ore „au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire”. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut marți o declarație din care reiese că GCS a greșit când a trimis informarea zilnică.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri, vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. In funcție de respectarea acestor norme vom putea vedea evoluția in perioada următoare. Repet, vom avea două săptămâni destul de grele, munca asiduă, atâat la nivelul DSP cât și la unitătile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Întrebat de reporteri explicit despre cele 994 de noi cazuri, ministrul a spus: „Sunt și testările pentru cei internați, sunt și pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testari la cerere”. Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )