Mare om, mare patriot, faraonul…Isărescu

” Eu pot să spun aşa, în calitatea mea de patriot, că am fost la câteva sedii şi am ţinut, în ultimii trei ani, cuvântări, prezentări. (Reprezentanţii băncilor spuneau – n.r.) „Păi, dom’le, nu avem încredere în România”. Păi cum n-ai încredere?! Adică înfiinţezi o bancă în România, introduci câteva zeci de milioane, sute de milioane de dolari în capital, şi apoi spui că n-ai încredere? „Păi să vedeţi, că asta…”. Aveau şi ei motivele lor. Comportament, mesaj public… Ne aşteaptă o perioadă grea de reclădire a încrederii între bănci, clienţi şi reclădirea credibilităţii României, în general. Ordonanţa 114 a fost cel puţin neinspirată, ca să zic aşa. Dai în prag de Crăciun… Când o să mă simt mai bine o să vă povestesc mai mult, dar deocamdată atât”, a declarat Mugur Isărescu la  raportul anual pentru 2018 al BNR.

Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, a comentat declarațiile  guvernatorului Băncii Naționale a României,  care s-a catalogat ca fiind patriot.

“Întâiul patriot al țării, a se citi lobby-st, le-a zis băncilor străine că nu mai merge așa. De ce nu mai merge? Că s-au prins unii că aici e raiul băncilor străine? Când le-a spus? După ce au fost ruinate sute de mii de familii și firme? Mare om, mare patriot, faraonul… Și apropo: Cine o fi prăbușit încrederea în sistemul bancar, pe care acum vor sa o reclădească?

#faraAbuzuri

#vremdreptate” a reacționat senatorul ALDE, Daniel Zamfir, pe pagina sa de Facebook.

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )