Liderii PSD discută viitorul coaliției de guvernare cu ALDE

Astăzi, liderii PSD din țară se reunesc  într-o ședință a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discuțiilor include și soarta coaliției de guvernare, în contextul în care, partenerii de la ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice.

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, pentru luni la Parlament, pe liderii social-democrați din țară pentru a discuta despre viitorul coaliției de guvernare cu ALDE, au declarat surse politice.

Potrivit surselor, în ultimele zile, liderul PSD Viorica Dăncilă a discutat cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre coaliția de guvernare.

Membrii ALDE s-au arătat nemulțumiți de rectificarea bugetară făcută de PSD, și anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educație, Sănătate și Transporturi) și tăierea investițiilor. După ședința de Guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificării, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a transmis că partidul său așteaptă discuțiile din coaliție pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe Eugen Teodorovici pentru rezolvarea situaţiei.

Rectificarea bugetară pe agenda ședinței de guvern  

Proiectul rectificării este pe ordinea de zi de luni a ședinței Executivului, pentru adoptare. Potrivit surselor, ședința Comitetului Executiv PSD este programată să înceapă de la ora 17.00, după ședința de la Palatul Victoria. Proiectul de ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 şi cel pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019 se află între proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda şedinţei de Guvern de luni, a informat duminică Biroul de presă al Executivului. Decizia a fost luată duminică după-amiază. ALDE are rezerve mari cu privire la proiecte și amenință că iese de la guvernare.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )