Kelemen Hunor:  Oamenii nu au încredere în acțiunile cabinetului Orban!

PNL-iștii nu au vrut să guverneze, au vrut anticipate

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți seară, la TVR, că nu există transparență în gestionarea pandemiei de coronavirus și că încrederea oamenilor în Guvernul Orban a scăzut abrupt.

„De la bun început s-a văzut că nu există transparență, nu există o comunicare transparentă, nu există o decizie, un singur centru decizional, și atunci, după o lună de zile, a intervenit președintele și acolo a avut dreptate, pentru că în prima lună fiecare a spus ce a apucat, sau despre ce credea că trebuie spus. Nici măcar un formular nu au putut stabili, valabil pentru 24 de ore. Permanent trebuia schimbat formularul și conținutul lui. Deci au fost astfel de probleme care nu s-au rezolvat pe parcursul verii. Nu s-au rezolvat până astăzi. Lipsa de transparență generează neîncredere. Oamenii nu au încredere în acțiunile guvernului, nu au încredere în autoritățile centrale și este o scădere absolut abruptă a nivelului de încredere, ceea ce nu e bine. Fără încredere nu poți construi nimic de succes”, a declarat Kelemen la TVR.

Acesta a afirmat că închiderea școlilor și a piețelor au fost decizii pripite și că „habar n-avem cine sunt specialiștii” care fac recomandări:

Decizii pripite,  decizii greșite peste decizii greșite…

„Au fost decizii pripite, decizii greșite, decizii greșite peste decizii greșite, și uite că am ajuns aici. Cu școlile, la fel. Nu trebuiau închise la modul general toate școlile. În majoritatea țărilor din UE școlile funcționează. Piețele la fel, dar mai sunt și multe alte aspecte (…) Pe de altă parte, noi nu știm ce recomandări fac specialiștii pentru că nu există transparență. Lipsa transparenței e o catastrofă într-o astfel de situație. Și în condiții normale e de dorit să vii cu argumente, să explici deciziile guvernamentale. Într-o astfel de situație de criză, când e vorba de siguranța fiecărui om, dacă nu există transparență, dacă nu argumentezi, e și mai mare baiul. Habar n-avem cine sunt specialiștii„.

De asemenea, liderul UDMR i-a acuzat pe liberali că la început nu au vrut să guverneze, ci și-au dorit alegeri anticipate:

„În primul rând nu au vrut să guverneze, au vrut alegeri anticipate. Când nu te pregătești să guvernezi, te trezești că trebuie să guvernezi fără un program de guvernare, sigur că ai o problemă și în timp de pace, nu numai când vine pandemia peste tine. Liberalii nu au vrut majoritate, au vrut guvern monocolor, au vrut guvern minoritar, au vrut anticipate. Nu a ieșit”, a conchis Kelemen Hunor.

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )