Invitată să muncească într-o secție de psihiatrie! Doar o zi …

În data de 31 iulie 2019, medicul specialist  Diana Cîrjaliu își dădea demisia din funcția de șef al Secției exterioare de Psihiatrie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Motivul? Problemele acutizate și, implicit, nerezolvate din această secție. Secție în care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a promis că va trimite Corpul de Control pentru a constata care este situația reală. Situație care, așa după cum am precizat, a determinat-o pe Diana Cărjaliu să-și cea demisia. În urmă cu două zile,  într-o unitate medicală același profil s-a produs o tragedie. Un pacient a ucis alți cinci bolnavi. Sorina Pintea a declarat că a fost un lung șir de erori umane care a dus la tragedia de la Spitalul Săpoca, printre care și faptul că asistenta nu și-a respectat fișa postului și a lăsat stativul în camera agresorului. Diana Cârjaliu o contrazice , acuzând-o chiar  de situația ăn care au ajuns unitățile sanitare de profil  psihiatric.

O doamnă economist care este, momentan și întâmplător, ministrul Sănătății

“Filistinii”

Folosesc termenul cu titlu de injuratura, ca de la o doamna medic, unei doamne economist care este momentan si intamplator ministrul sanatatii. Da bine pe sticla, are un ton convingator si un aer onest si gaseste imediat vinovatul de la baza sistemului. Pina si eu am crezut-o cand, in 2018 jura, impreuna cu ministrul Teodorovici ca pina la sfarsitul lui 2020 va fi gata spitalul regional Constanta. Mai aveam putin si o aplaudam in picioare la scena deschisa. “, scrie, pe pagina sa de socializare Cârjaliu, menționând că a demisionat epuizată fiind de minciuni și ipocrizie.

“Orice sectie de psihiatrie, indiferent ca este de ev mediu romanesc sau din occident, este o bomba cu ceas. Explozia se produce intr-o secunda si niciodata nu poti face fata cu mainile goale.

Dar doamna ministru a descoperit din nou esenta problemei: asistenta uitase stativul, deci nu a respectat fisa postului, deci trebuie cercetata penal. Si inventeaza reguli noi, cum ar fi obligatia personalului de a cere acordul apartinatorilor pentru a muta pacientul in alt salon sau existenta unui salon de „terapie intensiva”

O invit sa munceasca o zi intr-o sectie de psihiatrie. Vreau sa vad daca are curaj sa intre in sectorul cu pacienti sau sa se apropie de un bolnav. Stiu foarte bine ce spun, pentru ca tuturor celor care vin in inspectii le este frica, indiferent ce vin sa controleze. Stau la cativa metri de usa sectorului si incerca sa vada ceva prin geam, daca nu cumva a fost inlocuit de mult cu o bucata de carton. Trebuie sa ne rugam de ei sa intre sa-si faca treaba, sa-i inconjuram si sa-i aparam de propria repulsie si frica. Ii ajutam sa-si faca treaba in speranta ca ne vor ajuta sa schimbam ceva. Sa incercam sa prevenim. Dar nu se intampla niciodata nimic pentru ca ordinul este „sa iasa bine”. Se dau termene de conformare de care nu sta nimeni in loc, cat sa treaca momentul. Se elaboreaza procedurile si protocoalele pe care le cere ANMCS, dar numai pe hartie, cat sa treaca acreditarea. Capul sefului de sectie va sta unde ii stau picioarele daca nu-si face bine treaba. Totul e frumos planificat pina cand decidentii trebuie sa aloce fonduri. Atunci incep minciunile.

Minciuna este premeditata si elaborata la minister. O astfel de minciuna este legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice -Legea 487/2002, care iata ce spune in art.22:

„Serviciile specializate de sănătate mintală se realizează prin următoarele structuri:

centrul de sănătate mintală;

b) cabinetul psihiatric, cabinetul de evaluare, terapie şi consiliere psihologică, de psihoterapie şi de logopedie;

c) centrul de intervenţie în criză;

d) servicii de îngrijire la domiciliu;e) spitalul de psihiatrie

staţionarul de zi;

f) secţia de psihiatrie din spitalul general;

g) compartimentul de psihiatrie de legătură din spitalul general;i

h) centre de recuperare şi reintegrare socială;

i) ateliere şi locuinţe protejate;

j) centrul de consultanţă privind violenţa în familie.”

S-a facut ceva din toate astea? Absolut nimic in 17 ani. Sectiile de psihiatrie din spitalul general sunt aceleasi cladiri de 100 de ani si sub denumirea pompoasa de Centru de sanatate mintala functioneaza cabinetele de psihiatrie din policlinica.”, menționează fosta șefă a secției  Psihiatrie al SCJU Constanța

Totul este o mare LATRINĂ !!!

“As rade daca n-ar fi de plans!!!” scrie  Cârjaliu, precizând că  “in sectiile de psihiatrie nu functioneaza WC-urile, chiuvetele si dusurile, nu exista geamuri, nu se inchid usile, personalul se sufoca in cabinetele de 6 mp, tencuiala cade de pe pereti.”

“Totul e o mare latrina si vreti pedepse penale pentru niste femei care nu s-au putut feri cu mainile goale de un psihotic agitat.

Sa va fie rusine ca ati pomenit din nou de salariile mari! Nu diferiti cu nimic de un apartinator care a urlat intr-o sectie ca personalul nu are decat sa moara pentru ca nepotul lui autist, dupa ce a batut tot personalul, sa traiasca.

Filistinilor!”, își încheie postarea Diana Cârjaliu

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )