Începe evaluarea națională pentru elevii de clasa a IV-a

Marți, 14 mai, elevii de clasa a IV-a încep evaluarea națională cu testarea la Limba română. Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele de evaluare. Școlarii  vor susține două probe, la evaluare: Limba română și Matematica. Copiii aparținând minorităților naționale vor da evaluarea și la Limba maternă. Testarea se va susține în clasele în care elevii învață în mod normal. Elevii nu vor susține evaluarea cu învățătoarea de la clasă, ci cu două cadre didactice din școală care nu au ore la ei.

Subiectele de la evaluarea națională a elevilor de clasa a IV-a sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNE) – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează cerințele pentru toate examenele școlare. Potrivit regulilor de evaluare, subiectele de la clasa a IV-a trebuie “să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”, dar și “să aibă un nivel mediu de dificultate”.  Testul la română “vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română”, iar al doilea test organizat la clasele a IV-a vizează evaluarea competențelor de matematică.

. Calendar Evaluarea națională la clasa a IV-a 2019 este următorul: 14 mai 2019: Limba română, 15 mai 2019: Matematică, 16 mai 2019: Limba maternă.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )