Încă două zile de caniculă!   

Canicula se va resimţi la nivelul întregii ţări până marţi, inclusiv, după care temperaturile maxime diurne vor coborî spre valori suportabile, în jurul a 30 de grade Celsius.

Luni – temperaturi  între 27 și 36 de grade

Astăzi, vremea fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile sud-estice, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii extinse în Muntenia, în cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Olteniei şi al Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 36 de grade. În sud-vestul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala local, cel mai probabil în regiunile vestice și nordice, mai ales pe parcursul nopții. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în interval scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 25 de grade.

Marți – disconfort termic ridicat în sud est

A doua zi a săptămânii, vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării.  Marți vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime, mai scăzute față de ziua precedentă, cu precădere în regiunile vestice, sud-vestice, centrale și nordice, se vor încadra între 17 grade în nord vest și 34…35 de grade în sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va  depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Minimele termice vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19 grade pe litoral.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )