În ce țară trăim, totuși? În cea în care, dacă nu pleci la sparanghel și doar dansezi cu soția pe dig, ești amendat!

A candidat la Primaria Eforie, dar și la Primăria Constanța. A pierdut ambele bătălii electorale. A fost condamnat penal pentru o mită electorală, în fapt niște tichete pentru medicamente, în condițiile în care nu puțini candidați și nu puține partide și-au cumpărat votanții prin metode nu tocmai ortodoxe. Drept este, însă, că nici unul nu a pus   la bătaie 24.000 de tichete valorice în valoare de 25 de lei fiecare, eliberate de farmacii doar dacă erau ștampilate la ONG –ul Fundației umanitare…Cristian Gigi Chiru.

Căci despre el este vorba acum, moment la care fostul candidat, dar și fost parlamentar, a fost amendat pentru că a încălcat prevederile Ordonanței militare numărul 3.

Gigi Chiru nu a fost un personaj politic “simpatic”, dar de aici până la a fi taxat pentru că i-a făcut o surpriză soției, este o distanța mare.

Parcursă cu prea multă nonșalanță, ca să nu folosesc un cuvânt mai “adecvat” , de polițiștii constănțeni

În fapt, Gigi Chiru și a lui soție au servit un prânz romantic la o masă așezată pe digul din dreptul casei celor doi. Mai apoi, au dansat. Totul s-a dorit a fi un gest romantic, pus la cale de fostul senator. Aceasta a fost modul în care Chiru a considerat că poate să îi facă o surpriză soției, chiar de ziua ei. Pe dig au fost singuri. Pustiu prin preajmă. Au fost filmați, iar soția a pus imaginile pe pagina sa de socializare.

De aici a pornit nebunia, căci altcumva este greu să o definești.

„Urmare a apariției în spațiul public a unor imagini în care 2 persoane sărbătoreau un eveniment, în localitatea Eforie, vă comunicăm faptul că acestea au fost sancționate contravențional, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.”, anunța, cu avânt și elan polițienesc, purtătorul de cuvânt a IPJ Constanța.

Să te crucești nu alta!

În primul rând pentru că am fost transformați într-un popor de delatori, că doar nu vrea cineva să credem că vreun polițist sârguincios a stat, toată ziua, cu ochii taman pe pagina de socializare a soție lui Gigi Chiru. Nici vorbă! În mod cert, vreun “binevoitor” a sunat un milițian, iar acesta cu o abnegație demnă de cauze mai nobile, și-a anunțat superiorii.

În al doilea rând, pentru că este greu de explicat cum 2000 de românii- buluciții unul în altul, după ce au fost transportați noaptea ca hoții în intervalul orar interzis oricărei deplasări și debarcați, apoi, în fața aeroportului de pe care urmau să plece la cules de sparanghel în Germania- nu au fost amendați, iar alți doi – soț și soție, nedetectați pozitiv la vreun test COVID, fără altcineva în preajmă, aflați într-o zonă pustie la acest moment- s-au ales cu amendă! Doar pentru că au servit un prânz romantic și au dansat, de ziua soției.

În ce țară trăim, totuși? În cea în care dacă nu pleci la sparanghel și doar dansezi cu soția pe dig, ești amendat!

Urâtă țară devine România și, culmea, nu din motive de COVID 19 sau te miri ce număr de Ordonanță Militară, ci din cauza prosteli ( ca să nu spun prostiei) reprezentanților Poliției.

Măriuca ANDRONE

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Maria o lună

    Măriuca Andone,
    Plecatul la muncă e una și dansul romantic pe dig, alta!
    Nu faceți diferența dintre necesitate și sfidare?

  • Disqus ( )