În căsnicia …politică a lui Tăriceanu mai există și certuri

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar trebui să îşi ţină pentru el părerile legate de Ministerul Energiei.

„Între noi, cei de la ALDE, și domnul Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. Îi dau un sfat domnului Teodorovici, să își țină părerile pentru el în ceea ce privește Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaște cum funcționează. Nu cred că are suficiente date ca să știe cum funcționează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal. Între noi, cei de la ALDE, și domnul Teodorovici este o diferență de viziune și de abordare. El are o abordare socialistă, etatistă, noi avem o abordare liberală și care este specifică economiei de piață. Noi nu credem în instrumente de control pentru că piața știe să își găsească soluțiile pentru a scăpa de aceste constrângeri. Constrângerile însă pot să facă foarte mult rău. De ce? Pentru că riscă să creeze distorsiune în piață, să inducă temeri, justificate sau nu, dar asta este în politică și nu numai. Noi lucrăm nu numai cu realități, lucrăm și cu percepții. Deci, există riscul ca aceste măsuri, care sigur au plecat de la un obiectiv foarte corect, să creeze și efecte colaterale, iar dacă le constatăm trebuie să încercăm să le atenuăm sau să le anihilăm.”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Duminică  seară,  Tăriceanu a explicat la România TV că are nemulțumiri în ceea ce privește deciziile coaliției, dar a precizat că și într-o căsnicie mai există certuri, dar în ansamblu asta nu contează. „Domnul Teodorovici în ziua în care a făcut declarațiile cred că era nervos, supărat. Am văzut că a făcut tot felul de aprecieri despre tot felul de personae și subiecte. Probabil a avut o scăpare. Eu cred că e destul de experimentat și înțelept să înțeleagă că astfel de declarații politice pot să facă rău. Sunt convins că pe viitor se va reține, că așa cum fac și eu probabil când avem nemulțumiri, nu în sensul de conflicte, le putem discuta în cadrul coaliției. Nu pot duce la disensiuni, pentru că avem un program de guvernare comun în care am hotărât liniile. Ca într-o căsnicie, probabil soții se mai înțeapă, dar asta nu duce la disensiune în rândul coaliției”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România TV

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )