Huțucii s-au cățărat, cu tupeu, pe Cazino!

Pot fi acuzată de multe, dar , în nici un caz, de faptul că sunt fan Decebal Făgădău. Asta nu mă împiedică, totuși, să nu remarc momentele când acesta, în ciuda lucrurilor făcute, este pur și simplu dat la o parte. Și pe piedestalul unei realizării pentru Constanța se urcă te miri ce ipochimeni. Indivizi care n-au avut nici în clin guvernamental, nici în mânecă liberală cu acea problematică.  Așa s-a întâmplat cu al nostru Cazino. Cel pe care s-au cățărat, cu neobrăzare, niște huțuci !

Până acum, i-a durut la bască penelistă

Concret, ieri a fost o zi specială pentru constănțeni, în condițiile în care ea a marcat începutul reabilitării Cazinoului. În fapt, a fost semnat contractul de reabilitare a acestei clădiri-simbol a municipiului Constanța, dar și a României. De ieri, contractual a intrat în vigoare, constructorul având la dispoziție trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, apoi încă 27 de luni pentru lucrările propriu-zise. Lucrările, în valoarea de aproximativ 94 milioane lei, țin strict de Compania Națională de Investiții, municipalitatea și Apele Române urmând să efectueze lucrări în afara Cazinoului.

Ieri, la ora 10.30, primarul Decebal Făgădău a ținut o conferință de presă chiar în fața Cazinoului, dorind astfel să marcheze momentul important pentru comunitate. Apoi, la 15.30, tot la Cazino, a fost prezent Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, pentru a semna contractul.  Ministrul PNL a fost talonat de deputatul Bogdan Huțucă, președintele organizației PNL Constanța și de George Niculescu, prefectul PNL de Constanța.

Pot să înțeleg că un ministru liberal se simte în elementul lui doar în prezența peneliștilor și pot să accept că, din rațiuni politice, aiuritoare de altfel, la acest moment important nu a fost invitat primarul pesedist Constanței. Pot chiar să fiu de acord cu varianta conform căreia Decebal Făgădău nu a putut, ori nu a dorit să fie prezent la ora 15.30 .

Nu pricep, însă, de ce mama liberalismului și tăticul guvernării s-au cățărat huțucii pe reabilitarea Cazinoului ! Huțuci care, acum, vor să se identifice cu reabilitarea clădirii simbol a Constanței în condițiile în care, până acum,  i-a durut la bască penelistă de această problemă.

Mai mult decât atât, deputatul președinte de organizație liberal s-a dedat și la declarații aberante, ca să nu le spun altcumva.

Unde este bunul simț…politic?

„ Dovada că se poate, după atâta guvernări și administrații locale PSD, Guvernul Orban a deblocat proiectul, a asigurat întreaga finanțare și a semnat contractul de reabilitare în doar câteva luni”, se lăuda huțul șef al liberalilor de la mal de mare. Mințind cu nerușinare… politică în privința blocării proiectului, situație cauzată de cele patru contestații depuse la licitația pentru atribuirea contractului de reabilitare. Mințind cu tupeu…politic în privința deblocării, realizată fără nici o legătură cu guvernul, ci doar cu faptul că instanța a respins ultima contestație. Că doar nu vrea un președinte de organizație liberală să ne spună că premierul PNL s-a „imixtionat” în Justiția independentă…

Omițând cu insolență…politică să recunoască faptul că nici un guvern , oricum s-ar fi numit acesta, nu ar fi respins finanțarea, fie și din rațiuni electorale . Cât privește remarca referitoare la rapiditatea cu care guvernul PNL a făcut acest lucru, s-avem rezon stimați huțuci, dar nu faceți altceva decât să culegeți, roadele muncii altora. Pe unde apucați…

Și cu atât mai jenibili ( combinata dinte jenanți și penibili) sunt cei doi aflați, ieri, alături de ministrul Ion Ștefan, cu cât nici unul, nici celălalt nu au mișcat vreun degețel pentru Cazino. Datul din gură nu se pune!

Dacă vor să mă contrazică, poate au bunul simț…politic să anunțe, public, ce făceau în vara anului 2011, atunci când Cazinoul, imobil aparținând domeniului privat al Municipiului Constanța era trecut în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului? Garantat nu se aflau pe faleza din fața acestuia. Acolo unde, patru constănțeni inimoși și-au unit forțele pentru a face un lucru bun. Numele a trei dintre ei sunt : Razvan Murgeanu- secretar de stat (PDL) în Ministerul Dezvoltării, Decebal Făgădău – viceprimar (PSD) , Ovidiu Cupșa – consilier local (PNL) . Cel de-al patrulea, un locuitor al urbei care iubește cu patos Constanța și a ei istorie, nu este persoană publică în politica locală , așa că nu îi voi face cunoscut numele.

Unde erați, huțucilor, atunci când trei politicieni din partide diferite, chiar adversare la acel moment, dincolo de orice interese, s-au întâlnit pentru a încerca să salveze Cazinoul? Și unde erați, huțucilor, atunci când primarul Decebal Făgădău , cel căruia nu îi sunt fan, căuta soluții, fie ele și sub forma unei plase de protecție ? Veniți, acum, să vă cățărați pe Cazino? Să vă fie rușine! Dacă aveți așa ceva prin sertarele birourilor de parlamentar și prefect…

PS

Din punctul meu de vedere (și sunt convinsă că nu numai al meu), ieri, la semnarea contractului trebuiau să fie invitați cei trei. Și , să nu se mire nimeni, Claudiu Iorga Palaz, cel care , dincolo de orice bătălie cu primarul de la acel moment, a avut inițiative benefice pentru salvarea Cazinoului.

Măriuca ANDRONE

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )