Horia Țuțuianu: Sunt un om de cuvânt și voi face tot ceea ce am promis!

„Da, candidez pentru un nou mandat! Și, da, candidez din partea Partidului Social Democrat! Îmi doresc să implementez toate proiectele pe care le-am început, să văd efectele deciziilor mele și să demonstrez tuturor constănțenilor că acolo unde este voință nu există obstacole atât de puternice încât să oprească progresul. Mulțumesc PSD Constanța pentru susținere și încrederea demonstrată prin nominalizarea ca și candidat la un nou mandat de președinte al CJ Constanța. De asemenea, îi respect pe toți edilii locali cu care colaborez de câțiva ani și mulțumesc celor care mă susțin. Vă rog să nu uitați că sunt un om de cuvânt și voi face tot ceea ce am promis! Nu în ultimul rând – mulțumesc comunității județului Constanța pentru tot ceea ce m-a învățat în ultimii ani. Candidez pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Constanța cu gândul că pot să vă reprezint interesele cel puțin la fel de bine ca și până acum. Rămân neschimbat, același om dedicat familiei, prietenilor, echipei și oamenilor din județul Constanța”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, după ce candidatura sa a fost anunțată oficial.

Sănătatea – prioritate ZERO pentru președintele CJC

Unul dintre motivele pentru care Marius Horia Țuțuianu candidează este Sănătatea constănțenilor. Sănătatea care a fost și rămâne prioritatea ZERO a președintelui Consiliului Județean Constanța, așa după cum reiese și din raportul de activitate, făcut public cu puțin timp în urmă.

În raport este evidențiat faptul că pe parcursul celor trei ani au fost atrase fonduri și au fost finanțate proiecte prin care a crescut calitatea actului medical și au sporit dotările unităților sanitare, astfel că s-a reușit ducerea echipamente medicale noi la standarde europene. Drept urmare, pacienții se pot trata acasă, nemaifiind nevoie să se deplaseze în alte orașe. Marius Horia Țuțuianu a reușit să elimine monopolul laboratoarelor/clinicilor private, analizele făcându-se acum, la stat!

“Părerea mea este că investițiile în domeniul sanitar sunt primordiale și, de aceea, consider că nu trebuie să facem economie atunci când este vorba despre sănătatea oamenilor.”, a precizat, în raportul de activitate președintele CJC.

Și investițiile au fost multiple și bine venite pentru constănțeni. La începutul anului 2019 s-a realizat preluarea imobilului unde funcționa fostul Centru de Îngrijiri Paliative Casa Soarelui și s-a reușit înființarea Compartimentul de Îngrijiri Paliative în cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, acesta devenind funcțional începând cu data de 26.06.2019.

Au fost întreprinse o serie de demersuri pentru reînființarea Secției de Radioterapie, astfel că, în prezent, laboratorul și buncărul sunt în stadiul final de reamenajare pentru a putea primi acceleratorul linear de particule. După livrarea acestui aparat, vor putea fi finalizate lucrările de amenajare, iar punerea în funcțiune se va realiza abia după obținerea tuturor autorizațiilor de la C.N.C.A.N., conform legislației în vigoare.

Tot la începutul lui 2019, a fost definitivat proiectul privind dotarea, amenajarea și autorizarea Laboratorului R.M.N., beneficiarii de investigații paraclinice de înaltă performanță fiind pacienții internați în regim de spitalizare continuă din cadrul S.C.J.U.C.

Un alt proiect de mare însemnătate pentru Marius Horia Țuțuianu , în domeniul sănătății, îl reprezintă extinderea și dotarea Terapiei Intensive Nou-Născuți, o secție adaptată la nevoile actuale ale județului Constanța.

“Ce pot eu sublinia acum, este implicarea echipei din cadrul C.J.C. în procesul dificil de atragere a fondurilor necesare din partea Ministerului Sănătății în vederea achiziționării echipamentelor necesare funcționării unei astfel de secții. Ca proiect viitor în sănătate, ale cărui demersuri au fost inițiate în mandatul meu și care, sper din tot sufletul, să se concretizeze cât mai curând posibil, îl reprezintă Spitalul Regional.”, a menționat președintele CJC . Sub acest aspect, până în prezent s-a identificat locația și specialiștii creionează infrastructura/logistica necesară. Și dacă schimbările politice au stopat, sau poate doar au încetinit ritmul în privința spitalului regional, Marius Horia Țuțuianu speră ca în viitorul mandat acest proiect să se finalizeze.

Până atunci, nu poate fi omisă o mare realizare în domeniul Sănătății, respectiv Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari. Deschiderea lui se află în linie dreaptă. Drumurile bătute la de președintele CJC au dat rezultate: a fost primit ultimul aviz de la Ministerul Sănătății pentru punctul UPU Năvodari. Urmarea? Unitatea va fi dotată cu aparatură și echipamente de ultimă generație, iar în luna aprilie vor putea fi tratați primii pacienți.

Măriuca Androne

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Dan 8 luni

    Doar si doar un Memento :-/.
    Fara sa vreau dupa ce am citit articolul i-mi vine in minte acel barbat cu handicap (am vazut actele) car se toot perinda/ruga de maria sa menegerul sf Andrei pentru a i se face o coronografie.Atita rautate greu mi-a fost dat sa vad din partea unui meneger.Am vb mult cu acea persoana,omul este cu handicap este Constantean.Greseala lui este am vb asta cu el ca s-a nascut in Romania.Si peste asta este sarac si si bolnav.Eu va urez succes in continuare in candidatura.Poate sa nu ignorati mes meu ;-(.Legatura cu nefericitul v-o poate face chiar menegerul.Binenteles daca doreste.Toate cele bune.

  • Disqus (0 )