Habarnism ppusl-ist PLUS aroganță liberală = prostie politică cât Palatul Copiilor

În ultima perioadă, Palatul Copiilor Constanța, fost Parc al Pionierilor, a devenit…vehicul electoral. Mașinuță în care se înghesuie să se urce toți cei pe care i-a pălit grija de acest areal taman când se apropie campania electorală, pentru alegerile locale. Asta după ce, preț de patru ani, i-a durut la bască de partid ce se întâmplă cu terenurile sau cu clădirile aferente.

Horia Constantinescu, proaspăt înscris în PPU-SL ( partidul Antenelor lui Voiculescu, pentru cei care rostesc mai greu denumirea formațiunii politice) și-a descoperit vocația de grădinar fix la Palatul Copiilor, aici unde la sfârșit de săptămână își etalează sapele, cazmalele, greble și alte mături din dotare. La capitolul constănțenii stă mai prost, puțini fiind voluntari care îl însoțesc în actul de “vitejie” electorală pompos denumit …salvarea Parcului Pionierilor. Iar înainte de ași sufleca mânecile de la cămașă, pulover sau ce o mai avea pe el, nu uită să remarce că pârdalnica primărie a Constanței nu a făcut nimic pentru acest spațiu de recreere a copiilor.

Nici nu apucă Catanni de la mal de Mare Neagră să dea prima greblă, că se ițesc imberbii de la PLUS Constanța. Căci, culmea, chiar există și, uneori, mai dau dintr-un picioruș politic. Și uite așa, mai șchiopătând de stângul, mai șoltâcăind de dreptul, încep să țopăie pe subiect: că n-a făcut primăria, că n-a dres consiliul județean, că nu a reparat municipalitatea, că n-au asfaltat aleile cei de la județ, că, că… Și, nu în ultimul rând că Primăriei Constanța și Consiliului Județean Constanța nu le pasă de copiii Constanței. Să te bufnească  plânsul de mila picilor, nu alta!

Moment la care, cu batista din dotare, apare o tăntică în postură de amazoană liberală. Cea care, cu avânt și elan penelist  înfierează primăria și consiliul județean pentru că …nu s-au ocupat de Palatul Copiilor, neomițând să explice, cu aplomb de consilier local, ce minunății va face al ei partid, când va ajunge la putere în Constanța.

Dincolo de bătălia electorală, ce le unește pe aceste trei entități politice? Habarnismul ppusl-ist PLUS aroganța liberală din care rezultă o prostie politică cât Palatul Copiilor!

Dacă ar fi avut decența să se informeze, dacă ar fi lăsat nasul politic mai jos și ar fi întrebat reprezentanții administrație locale ar fi aflat un „amănunt” esențial: nici Primaria Constanța, nici Consiliul Județean Constanța nu au vreo atribuțiune legată de Palatul Copiilor!

Terenul este în domeniul public al statului, iar clădirile în administrarea Ministerului Educație Naționale! În fapt, imobilul situat pe strada Soveja nr. 17, compus din Corp C1, Corp C2- sală de sport, căsuțe prefabricate+ cabină, Corp C3-bazin de înot, Corp C4- teatrul  de vară este în ograda autorităților centrale.

Autoritățile locale au încercat să modifice această stare de fapt, dar nu au reușit. Prima încercare avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal din data de 31 octombrie 2016. Atunci, pe masa aleșilor locali s-a aflat proiectul de hotărâre privind transmiterea acestui imobil din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educație Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local al municipiului Constanța. S-a revenit, apoi, dar nici a doua oară nu au fost sorți de izbândă. Nici demersurile Consiliul Județean Constanța în acest sens nu s-au putut finalizam iar rezultatul este cel de acum. Palatul Copiilor nu are vreo legătură cu Primăria Constanța sau Consiliul Județean Constanța.

La acest moment, tăntica penelistă ar trebi să se ducă la ministrul Educație și, eventual, să o urecheze pe madam Anisie că nu s-a ocupat de administrarea clădirilor, PLUS-iștii să-i plângă pe umeri lui Cioloș astfel încât să-l determine să-i bocească lui Orban de grija copiilor din Constanța, iar Horia Constantinescu să-l roage pe Voiculescu să-i dea ordin lui Radu Tudor. Moment la care moderatorul constănțean va realiza o emisiune zilnică pe această temă, până va convinge guvernul PNL să se preocupe și de Palatul Copiilor de la mal de mare. Și nici nu ar trebuie să fie vreo problemă, în condițiile în care Radu Tudor și postul Antena 3 au fost “convinși” că, în acest sezon, culoarea care se poartă este galbenul. Cel care se „asortează” foarte bine cu cererile pentru subvențiile acordate de guvernanți mass media.

Cât privește echipa de agitatorii a celor trei entități menționate anterior rămâne cum am stabilit: mult zgomot pentru nimic! Că doar nu credeți că le pasă? După ce vor trece alegerile, îi va durea la bască de partid….

Măriuca ANDRONE

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )