Guvernul României a fost dat în judecată pentru interzicerea pelerinajelor !

O gravă atingere adusă libertății religioase

Guvernul României a fost dat în judecată pentru interzicerea pelerinajelor. PPU-SL a depus o cerere de chemare în judecată a Executivului PNL și a Instituției Prefectului Județului Iași. Avocatul Daniel Ionaşcu a spus că formaţiunea politică solicită suspendarea hotărârilor şi constatarea nulităţii actelor prin care a fost interzisă participarea credincioşilor la evenimentele religioase.

PPU-SL declară că hotărârile sunt nelegale şi sunt emise cu încălcarea dispoziţiilor legale imperative. Este vorba despre drepturile şi libertăţile fundamentale garantate atât constituţional, cât şi prin tratatele la care România e parte.

„PPU (social-liberal) apreciază că cele două hotărâri încalcă grav dispozițiile legale privind organizarea Bisericii Ortodoxe, dar și drepturile la libertate individuală și libertate a conștiinței. De asemenea, interzicerea participării la evenimente religioase este una vădit discriminatorie, în acest fel aducându-se o gravă atingere libertății religioase.

Restricționarea accesului credincioșilor la sărbătoarea Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, în condițiile în care organizatorul – Arhiepiscopia Iașilor, cu sprijinul autorităților locale, a luat toate măsurile de siguranță ce se impun pentru respectarea de către pelerini a normelor sanitare și de distanțare, în vederea prevenirii și combaterii răspândirii epidemiei de COVID-19, este o măsură nejustificată și abuzivă”, a transmis PPU-SL printr-un comunicat de presă.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )