Guvernul Marii Britanii a aprobat acordul pentru Brexit

Guvernul de la Londra a ajuns la un acord privind termenii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a transmis premierul Theresa May, după o şedinţă specială cu membrii Cabinetului, liderul de la Londra admiţând că una dintre opţiuni ar putea fi evitarea Brexit.

„Decizia colectivă a Cabinetului guvernamental a fost în sensul susţinerii proiectului de acord” negociat cu Uniunea Europeană. „Acest proiect de acord a fost cel mai bun care ar fi putut fi negociat”, a declarat Theresa May.

„Acest lucru este în mod ferm în interesul naţional şi este vorba de un acord adecvat rezultatului referendumului. Decizia protejează locuri de muncă şi uniunea britanică. Este vorba de o decizie care va fi verificată intens, dar am avut de ales între a construi un viitor pentru ţara noastră sau a reveni în punctul iniţial, fără a da curs promisiunii asociate referendumului”, a spus Theresa May.

„Opţiunile pe care le avem sunt clare: acest acord, construit pe baza rezultatului referendumului – care ne aduce controlul asupra banilor noştri, asupra legilor şi frontierelor, opreşte libertatea de circulaţie, protejează locuri de muncă, securitatea şi uniunea britanică – ieşirea din UE fără acord ori niciun Brexit”, a subliniat Theresa May.

Moţiune pentru demiterea Theresei May.

Acordul pe tema Brexit propus de premierul Theresa May este inadecvat, lumea va fi „îngrozită”, afirmă Samuel Wilson, un deputat din cadrul formaţiunii nord-irlandeze Partidul Democratic Unionist (DUP), care asigură majoritatea Guvernului conservator de la Londra în Camera Comunelor. „Este un acord slab, un acord inadecvat. Premierul ne-a spus că lipsa unui acord va fi mai bună decât un acord inadecvat, dar acesta este un acord inadecvat. Oamenii vor fi îngroziţi”, a declarat Samuel Wilson după şedinţa de Guvern.

Guvernul conservator condus de Theresa May are majoritate în Camera Comunelor datorită formaţiunii nord-irlandeze Partidul Democratic Unionist (DUP). Surse citate de presa britanică au declarat că deputaţi conservatori vor prezenta joi o moţiune pentru demiterea Theresei May.

Comisia Europeană a confirmat că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au ajuns la un acord „decisiv” pe tema Brexit.

„Negociatorii Comisiei Europene şi Marii Britanii au ajuns la un acord asupra condiţiilor Articolului 50 al Tratatului UE. Toate aspectele acordului Brexit au fost finalizate şi stabilite la nivelul echipelor de negociere. Acest acord marchează un moment decisiv în negocieri”, transmite Comisia Europeană. După ce va fi aprobat de Consiliul European, acordul va intra în procedura de ratificare.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )