„Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE” !

Cât  ne costă împăunarea și iresponsabilitatea lui Cîțu ? 1,7 miliarde de euro !

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe în guvernul Dăncilă, a anunțat că, așa după cum au promis, parlamentarii PSD au înaintat moțiune simplă împotriva lui Vasile Cîțu, actualul deținător al portofoliului. În opinia lui Teodorovici, “PNL și pseudo-ministrul Vasile Cîțu nu au ce căuta la guvernare și trebuie înlăturați imediat” , unul dintre argumente fiind indicele ROBOR crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună. Fostul ministru a postat , pe pagina sa de socializare, documentul depus la Senat în vederea înregistrării moțiunii simple.

Prezentăm, mai jos, postarea lui Eugen Teodorovici :

“Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că PNL și Vasile Cîțu nu au ce căuta la Guvernare, și că trebuie înlăturați cât mai repede posibil, iată: Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Națională a României.

Dar mai grav de atât este cât de mult a costat nota de plată pe care BNR a trebuit să o plătească pentru a apăra cursul de schimb, vulnerabilizat de declarațiile lui Vasile Cîțu și de acțiunile guvernului Orban.

Astăzi, BNR a emis un comunicat conform căruia rezervele valutare internaționale ale României au scăzut cu 1 miliard de euro în luna noiembrie. Dacă ne uităm cu atenție, vedem că între 1 – 1,2 miliarde de euro (alte voci de pe piață spun 1,7 miliarde de euro) au fost risipite din rezerva valutară pentru a menține cursul de schimb euro-leu sub pragul psihologic de 4.8 lei/euro!

Pe termen scurt și cât se poate de concret, atât ne-a costat împăunarea dlui Cîțu în lupta sa cu PSD, dar și iresponsabilitatea declarației cu metafora bugetelor paralele.

Susțin cu tărie depunerea unei moțiuni simple împotriva lui Vasile Cîțu și împotriva austerității pe care o pregătește Guvernul PNL! În acest sens, iată și vestea bună: am propus colegilor mei din grupul PSD din Senatul României textul unei moțiuni simple împotriva lui Vasile Cîțu, intitulată „Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE”, depusă azi și pe care o să o dezbatem și o să o votăm cât mai curând în plenul Senatului. “

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )