FITIC a ajuns la ediția IV. Orașul de la malul mării este spațiul perfect pentru o asemenea manifestare.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC) a ajuns la ediția IV! “Orașul de la malul mării este spațiul perfect pentru o asemenea manifestare. A demonstrat-o trei ani la rând, iar acum ne pregătim de cel de-al patrulea, căci FITIC este pe cale să își deschidă porțile!

Intrarea este GRATUITĂ la toate spectacolele din festival, pe principiul „primul venit, primul servit”!”, anunță organizatorii festivalului

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța este un eveniment deschis tuturor actorilor curajoși, care au înțeles că arta emoției și a măștii trebuie să aibă un templu fără rețete predestinate. Această formă a teatrului, ai cărei ucenici sunt actorii independenți, se nutrește din realitatea imediată și corespunde noilor cerințe ale prezentului. FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, iar marea este singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral.

FITIC 2019 se va desfășura în intervalul 24 – 27 octombrie 2019, în trei locații (Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța, Tomis Hub – et III Tomis Mall). Și în acest an, secțiunile FITIC sunt: Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană, teatru-dans și afișe de teatru), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studențesc).

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești. Astfel, instituțiile de stat vin în întâmpinarea teatrului independent și se alătură acestei mișcări, prin susținerea acestui fenomen.

Vă așteptăm să fiți alături de noi în număr la fel de mare ca și în anii trecuți, când FITIC a creat adevărate revoluții culturale la malul mării și a scos teatrul în stradă sau în alte spații neconvenționale!

Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța este organizat de Asociația ART SOCIETY CENTER și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )