Ferească Dumnezeu să fie cursurile 100% online!

Randamentul elevilor este la  jumătate

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, susține că randamentul de instruire a elevilor în metoda „şcolii online” este la jumătatea randamentului elevului în metoda şcolii clasice.

„Toată lumea recunoaşte că nu poate fi înlocuită învăţarea clasică. Dacă nu este profesorul faţă în faţă cu elevul, randamentul e undeva la 50%. Şi asta nu e numai la noi, ci pe toată planeta, toată lumea recunoaşte că învăţarea clasică este singura care trebuie să rămână şi, indiferent unde va ajunge tehnologia, trebuie ca elevii să vină la şcoală, pentru că nu vor reuşi, randamentul e mic. Dacă nu interacţionezi direct cu elevul, să-l întrebi dacă a înţeles sau nu a înţeles, va fi complicat să faci treaba asta la distanţă, va fi aproape imposibil”, a apreciat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Liderul sindical a subliniat şi că este imposibil de implementat învăţământul online până la clasa a IV-a.

E imposibil să-i înveţi pe copii liniuţe sau bastonaşe

„Va fi problema cu clasele I-IV, sau clasa pregătitoare şi clasele I, II, III, IV, pentru că nu se poate pune problema învăţării online la aceşti copii. Ne gândim că e vorba de a-i învăţa primele lucruri legate de scriere, să-i înveţi pe copii liniuţe sau bastonaşe e imposibil s-o faci online. Va fi imposibil. Aici nu cred că are cineva o soluţie în acest moment, pentru că nu cred că va fi învăţare online”, a precizat Simion Hăncescu.

De asemenea, acesta a atras atenţia că introducerea învăţământului online la începutul anului şcolar ridică probleme diferite, deoarece, spre deosebire de aplicarea lui în această primăvară, când a debutat pandemia, la începutul anului şcolar accentul va fi pus pe predare, nu pe recapitulare.

Reprezentantul FSLI consideră că închiderea completă a şcolilor şi învăţarea exclusiv online ar compromite anul şcolar care va începe la toamnă.

„Ideal ar fi, dacă se întâmplă o minune, să poată să vină toţi copiii la şcoală, altfel va fi un efort foarte mare şi pentru dascăli şi pentru elevi, chiar în această variantă combinată. Ferească Dumnezeu să nu fie nevoiţi să recurgă la varianta 100% online, atunci anul viitor şcolar ar fi chiar compromis. Pentru că este imposibil în orice ţară din lume să poţi asigura predare în condiţii optime pentru toţi elevii”, a menţionat sursa citată.

 

 

 

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )