„Duios” Vlădeasca trecea! Și-n urma ei ce rămânea?

Când te crezi politician de anvergură, dar singurele-ți performanțe sunt două  rânduri de alegeri în urma cărora nu poți să-ți depășești condiția de vice primăriță, ce faci?  Te duci  acasă! Sau la bancă. Eventual la aia din parc, în condițiile în care cealalată a mulțumit proniei cerești că a scăpat de tine. Așa ar face orice individ sau individă care mai are ceva în comun cu simțul realității. Altfel spus nu a fost cuprinsă de nesimțire. Politico-administrativă. Că în privința altor aspecte legate de nesimțire – adică lipsa simțurilor de te miri ce fel-  nu ne pronunțăm. Încă!

Așa ar face orice politician care nu dorește să devină penibil și să-și pună partidul  în situații cel puțin jenate. Nu este cazul Luminiței Vlădescu. Eterna perdantă în cursa pentru primăria Medgidia.

În 2012, pe vremea USL-ului, moment la care și dacă puneai o maimuță să candideze din partea Uniunii câștiga, Vlădeasca nu a fost aleasă să intre în bătălia pentru primărie, fiind preferat liberalul Marian Iordache. Chiar dacă, în mandatul anterior, performanțele acestuia în fruntea primărie Medgidia au fost cel puțin discutabile. Nediscutabilă a fost varianta Vlădescu, pesediștii de la mal de mare  preferând să meargă pe mâna lui Iordache chiar dacă a fost loc de negociere. Și, la acel moment, în localitățile în care știa că are  candidați cu potențial, conducerea PSD Constanța și i-a impus, chiar dacă peneliștii și-ar fi dorit altceva. Cum potențialul Vlădeascăi era sub nivelul mării, bașca al Dunării, s-a ales cu funcția de vice primar. Și aia obținută chinuit, ca să nu spunem altceva.

Trebuie recunoscut, însă, că măsura talentului de candidat  a dat-o  la alegerile din 2016. Atunci când distinsa-i prestație s-a bucurat de un rezultat caraghios. Păi cum să spui altcumva în condițiile în care a obținut abia  17,38% după ce a fost trei mandate consilier local. Cam atâta a făcut ea pentru Medgidia. Și, dacă judecăm corect, nici măcar atât. Pentru că o parte din voturi i-a fost asigurată de partid, PSD obținând 24,68 procente. Altfel spus a tras-o partidul și nu ea a fost cea care a tras lista pesedistă, așa cum se întâmplă la locale, alegeri la care se votează mai mult omul și mai puțin formațiunea politică.  Mai mult decât atât mimoza, așa după cum o alintă unii colegi de partid,  a  fost și împinsă. Împinsă de Dragnea și Ponta. Cei care, în campania din 2016,  s-au deplasat special la Medgidia pentru a o susține.  Puteau să vină și Captain America, Spider Men  bașca X Men   și tot nu ar fi reușit să o ridice mai mult decât o duce inteligența …politică. Adică 17,38, rezultat  din care ar trebui să fie scăzute cel puțin 5 procente, aduse de PSD. Să mai amintim că al ei contracandidat a obținut 59,12%,  adică de trei mai mult decât ea? Nu mai spunem,  însă  nu putem să nu constatăm că Vlădeasca a trecut duios” prin viața politico administrativă, fără a reuși să își depășească statutul de vice, adică de mâna a doua. Cam atât rămâne în urma ei , până acum.

Ce se va întâmpla în continuare? Nu știm sigur, chiar dacă mimoza se zdropșește  pe unde apucă, întrebând de unde este informația conform căreia nu va mai fi susținută pentru o nouă candidatură la primăria Medgidia? Stați calmă doamnă ! Este o informație bazată pe simțire …politică. Aia care vă lipsește cu desăvârșire! Păi ce partid normal la cap ar merge, din nou, pe  mână a doua? Și după știința noastră, PSD mai este, cel puțin din acest punct de vedere,  un partid normal la cap!    

Dacă sunteți totuși îngrijorată, poate vă mai iese chestia din 2018 atunci când, în disperare, ați cerșit  BPJ-ului organizație Constanța o rezoluție prin care să se exprime sprijinul total şi necondiţionat” față de dumneavoastră. Anul trecut a fost în aprilie. Anul acesta încercați aceiași lună, eventual în prima ei zi. Doar așa să vă mai păcăliți singură că sunteți cea mai potrivită pentru o candidature la primăria Medgidia. Că pe locuitorii municipiului nu prea mai puteți…

Măriuca Androne

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )