Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă!

Nu am habar ce vă sfătuiesc membri staff-ului dumneavoastră de campanie, dar știu că nu puțini sunt românii care vor să vă duceți peste Klaus Iohannis, în aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Puteți să stați și în public, acolo unde cu o crasă lipsă de eleganță masculină, ca să nu-i spun direct mârlănie, vă poftește mandolinarul din Palatul Victoria. Nici măcar nu trebuie să vă supărați pe el. Atâta poate. Priceput este doar când se buricește pe te miri ce ringuri de dans, lângă te miri ce interlopi sau te miri ce vrăjitoare.

Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă! Chiar dacă nu veți putea să îi puneți vreo întrebare. Important este să simtă, prin dumneavoastră, întrebările  celor două milioane de românii pe care îi disprețuiește din adâncul rărunchilor prezidențiali. Și asta în condițiile în care tihnita-i ședere la Cotroceni, bașca nenumăratele concedii (nu 3, așa cum mincinos susține) îi sunt asigurate și din taxele și impozitele acestora.

Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă! Chiar dacă se va opune SPP, SRI sau cine știe ce alte servicii făcute preș la ușa cotrocenistului. În mod cert nu se vor împotrivi cele două milioane de românii considerate, cu mult tupeu prezidențial, drept needucate. Și pe care, cu obrăznicie liberală, le vrea reeducate. Probabil la vreun nou Canal Dunăre – Marea Neagră, realizat cu banii alocați de bugetul neparalel al Cîțului paralel cu funcția de ministru al Finanțelor și păziți de gardienii aflați în subordinea ministerului Justiție. Portofoliu în fruntea căruia se află individul care a moșit un Cod Penal și un Cod de Procedură Penală de și-au pus mâinile în cap, deopotrivă, avocații, procurorii plus judecătorii. Și cine să îi reeduce? Aiurita unsă de el la Educație, individă care afirmă nonșalant că nu are ce face cu un procent de 6% din PIB la acest minister?

Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă! Chiar dacă nu vă va dresa vreun cuvânt. Vorbiți, fie și doar prin prezența, pentru cadrele didactice care au avut ghinion și nu au reușit să-și cumpere șase case din meditații. Vorbiți pentru medicii care nu vor mai putea profesa pentru că li se vor desființa spitalele. Vorbiți pentru funcționarii care stau cu spectrul șomajului deasupra capului pentru că Orban vrea să facă febră musculară semnând demiteri. Pe criterii doar de mandolina lui știute. Vorbiți, fie și doar prin prezență, pentru milioanele de românii care vor suporta deciziile incompetenților de la palatul Victoria, doar pentru că un infatuat și-a dorit “guvernul meu”.

Duceți-vă peste Iohnnis, doamna Dăncilă! Chiar dacă vă vor așeza pe ultimul rând de la balcon. Și de acolo veți putea să vă faceți o cruce și să vă rugați, în gând ( nu de altceva, dar să nu deranjați îngălarea verbală a candidatului PNL) pentru cele trei milioane de creștin ortodocși români, peste care președintele Românie s-a micționat, cu boltă, la referendumul pentru familie.

Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă! Chiar dacă vă vor huiduii niște zărghiți sau vă vor împinge, afară, niște SPP-iști de-ai Pahonțului. Nu fac cât cei 500.000 de mii de pesediști sătui să fie făcuți analfabeți, hoți, asistați social, știrbi, cerșetori. Nu sunt la fel de puternici ca cei 500.000 de social democrați care nu mai acceptă ca expresia “Muie PSD” să fie considerată, de președintele țării, drept opinie politică. Nu sunt la fel de mobilizați precum cei 500.000 de pesediștii care au tras pentru al lor partid. Formațiune politică pe care un Hitler în variantă dâmbovițeană vrea să o desființeze.

Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă! Duceți-vă ca acea Vasilica Viorica pentru  tanti Maria de la Ciobanu, cea care v-a îmbrățișat când, ignorând covorul roșu, ați preferat să vă duceți între oameni. Duceți-vă ca acea Vasilica Viorica pentru nea Ion de la Murfatlar, alături de care ați făcut un selfie. Duceți-vă ca acea Vasilica Viorica pentru Marian, cel venit la Casa de Cultură din Constanța să vadă și el premierul României în al cărui mandat i-a fost mărită pensia lui tataie din KM 4-5.

Duceți-vă peste Iohannis, doamna Dăncilă! Aveți mai mult de două milioane de motive să o faceți…

PS.

Nu v-am votat în primul tur, deși, doctrinar, sunt om de stânga. Cel care m-a convins să vă voteaz în turul doi este …Klaus Iohannis. Nu vreau să îmi cresc nepoții într-o țară în care un președinte afirmă că “un deficit al democrației este existența unui partid”, iar un premier se gudură pe lângă el anunțând că lucrează la “opera de desăvârșire a distrugerii aceluiași partid”, timp în care formațiunea politică a celor doi răspândește ură!

PS 1

Aceeași poziție aș avea-o și dacă partidul ce se dorea  a fi exterminat se numea PNL, PMP, ALDE, Pro România sau UDMR !

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )