Cui i-e frică de Veorica? Lui Klausică!

Recunosc, nu îmi place Klaus Iohannis. Mărturisesc, nu l-am votat pe Klaus Iohannis. Destăinuiesc, nu cred că actualul președinte este cel care merită un nou mandat la Cotroceni.

Dincolo de subiectivismele din dotarea personală, nu pot, însă, să nu accept o realitate: 37,46 dintre votanții prezenți, duminică, la urne l-au trimis în turul doi al prezidențialelor, deschizându-i astfel drumul către un nou mandat!

Cu un asemenea scor, cu un contracandidat cotat cu doar 22, 75 de procente, bașca un guvern al lui, plus serviciile din dotare, nu pot să înțeleg de ce Klaus Iohannis nu acceptă o confruntare cu Viorica Dăncilă.

Nu pot să pricep de ce un bărbat de stat fuge, mai abitir ca un iepure fricos, de un contracandidat cu fustă. Cu atât mai mult cu cât propaganda iohannistă a desființat-o ca și personalitate politică. Drept este că și Dăncilă a contribuit la această imagine, dar de aici până la a încuraja apelative gen Veorica este o distanță. Pe care, din nefericire, președintele tuturor românilor a parcurs-o cu nonșalanță. Așa cum, de altfel, a parcurs și mandatul pe care îl încheie. Să se fi dumirit, oare, că, această confruntare va arăta că el a fost, nu de puține ori, un …Klausică ?

Nu pot să mă lămuresc de ce un președinte care a susținut, permanent, că guvernarea PSD este un eșec, nu vrea să stea față în față cu cea care a fost în fruntea executivului blamat, zilnic, de el. Și, mai mult decât atât, de ce să-și refuze satisfacția de a veni, cu dovezi ( cifre adică) din care să reiasă că cele susținute de la Palatul Cotroceni chiar s-au întâmplat la Palatul Victoria. Să nu existe, oare, dovezile, iar cifrele să demonstreze altceva?

Nu pot să accept că un șef de stat european precum și membru NATO, areale geo politice în care confruntările dintre candidați sunt unul dintre pilonii democrației, nu dorește să arate poporului în fruntea căruia se află cât bine a făcut el țării și cât rău a pus la cale contracandidata sa. Să nu-i fie, oare, raportul convenabil, sau datele problemei sunt inverse?

Nu pot să mă dumiresc de ce ditai personalitatea politică se ascunde după fustele Ralucăi Turcan, ( personaj expirat, exaltat și expandat mai mult decât este necesar), cea care, pe gură… pedelistă, susține că al PNL-ului candidat nu are nimic în comun cu cel al PSD. Să se pitească, oare, pentru că președintele tuturor românilor nu are, de fapt,  nimic în comun cu poporul român? Popor din care fac parte, spre disperarea Iohannisului, și pesediștii…

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )