Cu ce s-au mai dotat polițiștii ? Pistoale, cartușe, bastoane…

Beretta calibrul 9×19 mm, Glock calibrul 9×19 mm,

Peste 4. 000 de autovehicule noi, 20.000 de pistoale Beretta, 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, 4.000 de bastoane cu electroşocuri şi 6.000 de body-camera care permit înregistrarea interacţiunilor poliţiştilor cu cetăţenii au fost achiziţionate anul acesta de Poliţia Română.

”În anul 2020, Poliţia Română a continuat activităţile de înnoire şi completare a flotei de autospeciale destinate muncii operative şi de dotare cu mijloace de intervenţie şi protecţie a poliţiştilor, astfel încât să fie îmbunătăţite condiţiile de muncă şi să fie asigurat un serviciu poliţienesc de calitate pentru cetăţeni. Anul acesta, au fost recepţionate 4.237 de autovehicule noi, urmând ca, până la finalul anului, să intre în dotarea Poliţiei Române diferenţa până la 5.361 de autovehicule. Autospecialele sunt destinate muncii operative şi vor fi repartizate, în special, poliţiştilor de ordine publică şi de la rutieră. Acestea au dotări acustice şi vizuale de avertizare, fiind colantate după grafica nouă”, a anunţat IGPR.

În vederea îmbunătăţirii dotării poliţiştilor, au fost recepţionate, până în prezent, 20.000 de pistoale Beretta calibrul 9×19 mm, urmând ca, în total, să fie achiziţionate 25.000 de astfel de pistoale.

De asemenea, au fost achiziţionate 1.000 de pistoale Glock calibrul 9×19 mm, precum şi peste 3.000.000 de cartuşe.

În anul 2020, au fost cumpărate echipamente şi mijloace tehnice specifice muncii de poliţie şi pentru protecţia poliţiştilor: 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, 1.500 de veste antiglonţ şi 5.500 de maiouri de protecţie, precum şi 4.000 de bastoane cu electroşocuri.

De asemenea, au intrat în dotarea poliţiştilor 400 de complete de blocare a trecerii auto, ce vor fi folosite în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracţiuni şi care nu se conformează semnalului de oprire al poliţistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehicului.

Totodată, au fost recepţionate 6.000 de body-camera, ce au intrat în dotarea poliţiştilor care intervin primii la evenimente şi interacţionează în mod curent cu cetăţenii. Poliţiştii vor înregistra audio-video interacţiunile cu cetăţenii, în scopul prevenirii comiterii de comportamente antisociale, ultraje sau abuzuri.

Aceste achiziţii sunt realizate din fondurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul demersurilor pentru îmbunătăţirea intervenţiilor şi serviciului pus în slujba comunităţii.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )