Constatarea Vioricăi Dăncilă: Președintele României în război cu… românii

Amintind despre Articolul 80 din Constituție – articol care menționează că președintele este garantul unității naționale- președintele PSD, Viorica Dăncilă, se întreabă unde este unitatea când Klaus Iohannis declară stare de război social democraților și când același Iohannis alimentează cu ură.

PNL și acoliții au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos

“Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie “într-un plin război cu PSD” și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare.

Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unității naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?

Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare!

Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României – cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație si istoria a dovedit-o de nenumărate ori.

Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român.”, a precizat Viorica Dancilă, candidat la funcția de Președinte al României din partea Partidului Social Democrat

(Material electoral realizat la comanda Partidului Social Democrat)

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )