Constatarea lui Chițac: negocierile pentru noul guvern = dialogul surzilor

Într-o postare pe pagina sa de socializare, senatorul Vergil Chițac se întreabă ce se va întâmpla, în condițiile în care perspectiva formării noului guvern nu este încurajatoare. Și asta pentru că , așa după cum susține senatorul, negocierile privind noul executiv s-au dovedit a fi un dialog al surzilor.

Prezentăm, mai jos, postarea senatorului constănțean postare:

Avem o țară…cum procedăm?

“Prima rundă de negocieri pentru formarea noului guvern a fost un veritabil dialog a surzilor. Desfășurată parcă sub deviza „discutăm dar nu livrăm” negocierea nu a condus în final la nici un rezultat. Din contră, lucrurile au devenit mai confuze ca înainte. Vă spun ce am înțeles eu:

că ALDE a pus 12 condiții pentru a vota un guvern ce va sta cel mult un an, cu condiția menținerii secției de anchetare a magistraților și în care să nu se regăsească partidul lui Traian Băsescu adică PMP…La fel și UDMR.

că USR nu intră sub nici o formă la guvernare dar vor vota guvernul numai dacă li se garantează anumite măsuri. Desființarea secției de anchetare a magistraților și votul la primari în două tururi sunt nenegociabile.

că nivelul de încredere al UDMR în PNL e la cote scăzute și se gândesc la un acord scris pentru sprijinirea guvernului din care să nu lipsească condiția obligatorie ca primarii să fie aleși dintr-un singur tur.

Că Pro România lui Victor Ponta nici vorbă să voteze guvernul și vrea alegeri anticipate care se pot face odată cu cele locale sau la o săptămână diferență.

Între timp nu se discută nimic despre bugetul pentru anul viitor iar 5000 de absolvenți ai facultăților de medicină din toată țara așteaptă un ministru la educație ca să le deblocheze examenul de rezidențiat.

Dincolo de interesele de partid…avem o țară…cum procedăm?”

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )