Consilierii din Medgidia se micționează, cu boltă, peste problemele cetățenilor !

După știința noastră, și nu numai, de altfel, un consilier local are obligația să reprezinte interesele cetățenilor  care  l-au votat. Este, în primul rând, responsabil față de cei care i-au asigurat locul în consiliul local și mai apoi față de partid. Și asta chiar dacă, așa cum afirmă  mult prea mulți neaveniți, au cerut votul locuitorilor urbei de pe lista unui partid. Susținem acest lucru pentru că, din nefericire, nu de puține ori, partidele și-au urmărit interesele strict politice în detrimentul  cetățenilor.  La fel  au făcut și  consilieri acestor partide, indiferent cum se numesc ele. În fapt,  pentru a le fi satisfăcute  privilegiile, s-au micționat (. MICȚIÚNE s.f. Act fiziologic reflex de eliminare a urinei din vezica urinară –conform dexonline) cu boltă peste problemele cetățenilor și, implicit, ale comunității.

Prostie politică monumentală: au dublat taxele și  impozitele   

Cam așa ceva se întâmplă la Medgidia. Acolo unde Marian Butnaru, Luminița  Vladescu, Ion Narcis,  Constantin Pricop, Liviu Chiriță și Georgiana Ghiorghiu au recurs la gestul cu pricina micționării peste interesele cetățenilor municipiului.  Ipochimenii mai sus menționați au reușit o “performanță” unică pe tărâm mioritic. Concret, prin atitudinea cel puțin iresponsabilă au dus la… dublarea taxelor și impozitelor locale

Să te crucești, nu alta! Să-ți scuipi în sân și nimic altceva! Să-ți spui, în gând, piu drace și să te lepezi de ei mai abitir ca tămâia de necurat! Și, sincer, nici că mai ai ce face când observi atâta inconștiență. Dublată și de o prostie…politică incomensurabilă. Că de a lor prostie vor „beneficia” personal n-ar fi o problemă, în condițiile  în care nici talpa iadului nu i-ar mai vota după ce i-au dublat taxa pe cazanul cu smoală. Necazul este că acțiunile indivizilor înșiruiți anterior se repercutează asupra locuitorilor din Medgidia. Cei care, în 2019 vor scoate din buzunar de două ori mai mulți bani. De ce? Pentru că așa au vrut veleitățile unor consilieri de doi bani …pesediști, peneliști sau te miri ce alt partid butnarist !

Și nu o dată ci de trei ori. Adică în datele de 20, 27 și 28 decembrie ale anului care doar ce s-a încheiat. Momente în care, în cadrul ședințelor de consiliu local, primarul Valentin Vrabie a propus votarea taxelor și impozitelor locale aferente anului 2019, la nivelul anului 2018. “Stimabilii” consilieri nu au binevoit să voteze. Urmarea? Conform legislației în vigoare, respectiv  OUG 114/2018, Primăria Medgidia este obligată să dubleze taxele și impozitele locale.

Drept este că indivizii au propus scăderea acestora, dar la fel de reală se dovedește a fi și ipocrizia lor. Propunerea de micșorare nefiind făcută din grija față de medgidieni, ci din intenția de a văduvii  municipiul de 30 milioane euro. Adică de finanțări pentru proiecte vitale comunității. Altfel spus, au fost parte la o nouă prostie…politică! Monumentală !

Impotenți…administrativ sau, pur și simplu, habarniști?  

Revenind la refuzul de a vota propunerea lui Vrabie, referitoare la menținerea valorilor din 2018, nu putem să nu ne punem o întrebare mai mult decât firească. Ce mama PSD-ului, tatăl PNL-ului și cuscrul de partid butnarist sunt consilierii menționați mai sus? O adunătură de impotenți… administrativ sau, pur și simplu, o gașcă de indivizi ce își urmăresc interesele personale și de grup, mai mult sau mai puțin, politic. Am prefera să fie prima variantă, așa explicându-se, poate, și totala necunoaștere a prevederilor   OUG 114/2018, dar, teamă ne este, că este valabilă cea de a doua….

Cum  nu excludem, totuși să avem de a face cu niște habarniști , așa cum au și dovedit în multe ședințe de consiliu local, ne permitem să le aducem la cunoștință ce prevede Ordonanța din 2018: “ Dacă hotărârea consiliului local de indexare a impozitelor și taxelor locale nu a fost adoptată cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de expirarea exercițiului bugetar, în anul fiscal următor se aplică de către compartimentul de resort din aparatul de specialitate al primarului, nivelurile maxime prevăzute de Codul fiscal, indexate corespunzător.” Mai pe înțelesul lui Marian Butnaru, Luminița  Vladescu, Ion Narcis,  Constantin Pricop, Liviu Chiriță și Georgiana Ghiorghiu, se dublează taxele și impozitele!

P.S.

Nu avem habar câți locuitori ai municipiului vor fi prezenți  în data de 08 ianuarie 2019, de la ora 18.00 la ședința Consiliului Local, desfășurată în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei”, acolo unde sunt chemați pentru asigura șansa uriașă de redresare a Medgidie, dar știm sigur că vor fi îndeajuns de mulți cât să spună răspicat STOP situațiilor aberante generate de ambițiile unor politruci pentru care interesele personale sau de grup sunt mai presus de cetățeni sau de urbe.  Nu am numărat câți locuitori  sunt de partea primarului care și-a asumat  să distrugă mafia din acest municipiu, dar , poate, a venit momentul ca medgidienii să numere prostiile politice făcute de niște indivizi cărora li s-a urcat la cap puterea unor mandate obținute, nu de puține ori, prin minciună și manipulare.

Măriuca ANDRONE

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )